Zeta Capellini
Capellini är en smal spaghetti som på italienska betyder tunt hår. Casa Di Luca Capellini är tillverkad av 100% italienskt durumvete, Kronos, enligt gammal tradition och tillverkad som den gjordes förr i tiden med ”trafila al bronzo”, det vill säga med bronsvalsar. Den här pastan är mycket lättare att koka perfekt ”al dente” och behåller det rätta tuggmotståndet genom hela måltiden utan att bli klibbig. Capellini passar utmärkt i en värmande buljong eller i en tunnare pastasås.
Ingredienser | DurumVETEmjöl. Kan innehålla spår av SOJA och SENAP. |
Avrunnen vikt | g |
Tillagning | Tillagning: Koka upp en stor kastrull med vatten. För varje 100 gram pasta behöver du 1 litervatten och ½ matsked salt. Häll i saltet när vattnet kokar, och lägg sedan i pastan.Rör om då och då. Låt den koka 3 minuter för al dente. |
Förvaring oöppnad förpackning | Torrt, ej över normal rumstemperatur. |
Näringsvärden | Energi 1555 kJ, 367 kcal Fett 1,5 g Kolhydrat 73 g Protein 14 g Salt <0,01 g |