Klassisk ragú bolognese
Vad tycker du?
Ragú bolognese är en sorts urmoder när det kommer till köttfärssåser. Den är till och med så viktig att ”Accademia Italiana della Cucina” har fastslagit ett recept som ska garantera något som kan tolkas som ett ursprungsrecept. Vad som särskiljer det från många andra köttfärssåsrecept är att vitlök och torkade örter som exempelvis oregano eller rosmarin lyser med sin frånvaro. Här är det de andra råvarorna som får ta plats och briljera med sina rena och mustiga smaker. En klassisk ragú bolognese serveras med tagliatelle och aldrig med spaghetti.
Receptet är framtaget av Zeta.
Ingredienser
Gör så här
Tips!
Servera gärna med riven Parmigiano Reggiano.
I originalreceptet används 1 dl grädde om du använder torkad pasta.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (59)
(59)Vad tycker du?
3 kommentarer
Ola
Vilken typ av köttfärs ska det vara enligt originalreceptet?
Anna Mellberg
Hej Ola! Grov nötfärs, tolkar vi det som! Lycka till i köket önskar Anna på Zeta
Isak
Fantastiskt recept. Nog den bästa bolongese jag nånsin lagat, extra härligt om man gör egen pasta också!