Klassisk ragú bolognese

RÖSTA PÅ RECEPTET (65)

(65)

Vad tycker du?

2tim 30min 14 ingredienser
Goda sommarerbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda sommarerbjudanden

Ragú bolognese är en sorts urmoder när det kommer till köttfärssåser. Den är till och med så viktig att ”Accademia Italiana della Cucina” har fastslagit ett recept som ska garantera något som kan tolkas som ett ursprungsrecept. Vad som särskiljer det från många andra köttfärssåsrecept är att vitlök och torkade örter som exempelvis oregano eller rosmarin lyser med sin frånvaro. Här är det de andra råvarorna som får ta plats och briljera med sina rena och mustiga smaker. En klassisk ragú bolognese serveras med tagliatelle och aldrig med spaghetti.

Receptet är framtaget av Zeta.

Goda sommarerbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda sommarerbjudanden

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
150 g
sidfläsk, tärnad
300 g
grovmald nötfärs
1
morot, finhackad
2
selleristjälkar, finhackade
1
gul lök, finhackad
3 dl
köttbuljong
1 frp
krossade tomater
3 msk
1 dl
mjölk
salt
nymalen svartpeppar
Till servering

Gör så här

Tips!

Servera gärna med riven Parmigiano Reggiano.

I originalreceptet används 1 dl grädde om du använder torkad pasta.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (65)

(65)

Vad tyckte du om receptet?

5 kommentarer

Daniel

Har lagat denna två gånger nu och det är så fantastiskt gott! Hela familjen älskar den, även barnen.
Andra gången lät jag den stå i en slow cooker 4-5h och det blev 👌🤌🤌🤌
/Daniel

Anna Mellberg

Hej Daniel! Jättekul att höra, vi blir så glada! Vi önskar dig många långa och härliga måltider med familjen. Hälsningar från vännerna på Zeta

Ola

Vilken typ av köttfärs ska det vara enligt originalreceptet?

Anna Mellberg

Hej Ola! Grov nötfärs, tolkar vi det som! Lycka till i köket önskar Anna på Zeta

Isak

Fantastiskt recept. Nog den bästa bolongese jag nånsin lagat, extra härligt om man gör egen pasta också!

Sommarmat från medelhavsköket

Grekisk sommarsallad med fetaost och vattenmelon
Grekisk sommarsallad med fetaost och vattenmelon
Rostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater
Rostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater
Pastasallad till picknick med vispad fetaostdipp
Pastasallad till picknick med vispad fetaostdipp
Nykokt färsk majs med tre toppings
Nykokt färsk majs med tre toppings
Krispig bläckfisk med oliver, kapris och rostad potatis
Krispig bläckfisk med oliver, kapris och rostad potatis