Klassisk ragú bolognese
Vad tycker du?
Ragú bolognese är en sorts urmoder när det kommer till köttfärssåser. Den är till och med så viktig att ”Accademia Italiana della Cucina” har fastslagit ett recept som ska garantera något som kan tolkas som ett ursprungsrecept. Vad som särskiljer det från många andra köttfärssåsrecept är att vitlök och torkade örter som exempelvis oregano eller rosmarin lyser med sin frånvaro. Här är det de andra råvarorna som får ta plats och briljera med sina rena och mustiga smaker. En klassisk ragú bolognese serveras med tagliatelle och aldrig med spaghetti.
Receptet är framtaget av Zeta.
Ingredienser
Gör så här
Tips!
Servera gärna med riven Parmigiano Reggiano.
I originalreceptet används 1 dl grädde om du använder torkad pasta.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (68)
(68)Vad tyckte du om receptet?
8 kommentarer
Ted Willes
Kalas! Helt rätt!
Hans Ericstam
En riktig höjdare!
Kommer att utgå från detta recept fortsättningvis. Men jag kunde inte hålla mig utan tillsatte två finhackade vitlöksklyftor i soffritton. Kryddade även med oregano. Frångick således originalreceptet i valda delar men blev väldigt nöjd med resultatet
Anna Mellberg
Hej Hans! Så roligt att höra! Vi älskar att du sätter din egen prägel på maten, fortsätt så! Hälsningar vännerna på Zeta
Daniel
Har lagat denna två gånger nu och det är så fantastiskt gott! Hela familjen älskar den, även barnen.
Andra gången lät jag den stå i en slow cooker 4-5h och det blev 👌🤌🤌🤌
/Daniel
Anna Mellberg
Hej Daniel! Jättekul att höra, vi blir så glada! Vi önskar dig många långa och härliga måltider med familjen. Hälsningar från vännerna på Zeta
Ola
Vilken typ av köttfärs ska det vara enligt originalreceptet?
Anna Mellberg
Hej Ola! Grov nötfärs, tolkar vi det som! Lycka till i köket önskar Anna på Zeta
Isak
Fantastiskt recept. Nog den bästa bolongese jag nånsin lagat, extra härligt om man gör egen pasta också!