Klassisk ragú bolognese

RÖSTA PÅ RECEPTET (29)

(29)

RÖSTA PÅ RECEPTET (29)

(29)

Vad tycker du?

2tim 30min

Ragú bolognese är en sorts urmoder när det kommer till köttfärssåser. Den är till och med så viktig att ”Accademia Italiana della Cucina” har fastslagit ett recept som ska garantera något som kan tolkas som ett ursprungsrecept. Vad som särskiljer det från många andra köttfärssåsrecept är att vitlök och torkade örter som oregano och basilika lyser med sin frånvaro. Här är det de andra råvarorna som får ta plats och briljera med sina rena och mustiga smaker. En klassisk ragú bolognese serveras alltid med tagliatelle och aldrig med spaghetti.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
150 g
sidfläsk, tärnad
300 g
grovmald köttfärs
1
morot, finhackad
2
selleristjälkar, finhackade
1
gul lök, finhackad
3 dl
köttbuljong
1 frp
krossade tomater
3 msk
1 dl
mjölk
salt
nymalen svartpeppar
Till servering

Gör så här

Tips!

Servera gärna med riven Parmigiano Reggiano.

I originalreceptet används 1 dl grädde om du använder torkad pasta.

0 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (29)

(29)
Tack!

Recept från kategorier