Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 400 g Zeta Casa Di Luca Spaghetti
  • Musslor
  • 1 kg färska musslor eller 400 g burkmusslor
  • 1 gul lök finhackad
  • 1 vitlöksklyfta finhackad
  • ett par persiljekvistar
  • 3 msk olivolja
  • 2 1/2 dl vitt vin
  • Sås
  • 1 gul gul finhackad
  • 3 vitlöksklyftor vitlöksklyftor
  • 3 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • 200 g tomat i mindre bitar
  • 2 msk bladpersilja finhackad
  • 2 msk färskpressad citronsaft rivet skal av 1 liten citron
  • salt
  • peppar
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Borsta de färska musslorna väl under rinnande kallt vatten.

Fräs lök, vitlök och persiljekvistar i olivolja i en stor kastrull utan att de tar färg.

Tillsätt musslorna och låt fräsa i ytterligare någon minut.

Häll i vin och låt koka under lock tills musselskalen har öppnats.

Sila och spara spadet.

Om du använder burkmusslor, häll av och spara spadet.

Fräs lök och vitlök till såsen mjuk i olivolja i en kastrull i några minuter utan att de får färg.

Tillsätt tomaterna och musselspadet och låt sjuda i 20 minuter.

Koka spaghettin mjuk men spänstig, ”al dente”, i rikligt med saltat vatten.

Vänd ner musslorna och persiljan i såsen.

Smaksätt med citronsaft, salt och peppar.

Häll såsen över spaghettin, strö över lite citronskal och servera.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.