Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 400 g Zeta Casa Di Luca Spaghetti
  • Musslor
  • 1 kg färska musslor eller 400 g burkmusslor
  • 1 gul lök finhackad
  • 1 vitlöksklyfta finhackad
  • ett par persiljekvistar
  • 3 msk olivolja
  • 2 1/2 dl vitt vin
  • Sås
  • 1 gul gul finhackad
  • 3 vitlöksklyftor vitlöksklyftor
  • 3 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • 200 g tomat i mindre bitar
  • 2 msk bladpersilja finhackad
  • 2 msk färskpressad citronsaft rivet skal av 1 liten citron
  • salt
  • peppar
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Borsta de färska musslorna väl under rinnande kallt vatten.

Fräs lök, vitlök och persiljekvistar i olivolja i en stor kastrull utan att de tar färg.

Tillsätt musslorna och låt fräsa i ytterligare någon minut.

Häll i vin och låt koka under lock tills musselskalen har öppnats.

Sila och spara spadet.

Om du använder burkmusslor, häll av och spara spadet.

Fräs lök och vitlök till såsen mjuk i olivolja i en kastrull i några minuter utan att de får färg.

Tillsätt tomaterna och musselspadet och låt sjuda i 20 minuter.

Koka spaghettin mjuk men spänstig, ”al dente”, i rikligt med saltat vatten.

Vänd ner musslorna och persiljan i såsen.

Smaksätt med citronsaft, salt och peppar.

Häll såsen över spaghettin, strö över lite citronskal och servera.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

Information

Återkallelse av Zeta Fuet och Zeta Rökt Fuet 170g.

Läs Mer Reklamation

Läs om våra goda nyheter 2017

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.