Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.
Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.
150 g
750 ml
250 ml
360 g
140 g
100 ml
180 g
Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.
Gör en pasta med lax, tonfisk, räkor eller musslor. Här finns recept på alla goda pastasåser med fisk och skaldjur.
Mustig tonfiskpasta med klassiska italienska ingredienser som kapris, tomater och vitlök. Något man snabbt kan svänga ihop en vardagskväll.
(59)
Den klassiska italienska fisk- och skaldjurspastan med vitlök, tomat, vitt vin och persilja. Perfekt att lyxa till sig på helgen och njuta tillsammans med familj och vänner.
(102)
Spaghetti ceci e vongole, en italiensk pasta med smaker från Medelhavet. Passar såväl till vardagslyx som till helgen!
(4)
Pasta Fiocchi med spenat och rökt lax. Mascarpone ger pastan det lilla extra, gör den krämig och riktigt god. Passar perfekt till både vardag och fest.
(42)
Marinerade och grillade räckor på spett. Serveras med en smakrik tomatpasta med söta körsbärstomater, vitt vin och nymalen svartpeppar.
(72)
Pasta med en smakrik kombination av fänkål och kräftor. För extra sting tillagas fänkålen med vitlök och chili som sedan blandas ihop med spaghettin och kräftstjärtar.
(55)
Mezze Maniche tillsammans med de klassiska italienska smaksättarna kapris och sardeller - och härliga smakrika rostade paprikor.
(13)
En god vinägrett gör mycket för en sallad. Välj en god olivolja och balsamvinäger och blanda med räkor, tortellini, avokado och övriga ingredienser.
(18)
Spaghetti con le cozze är en klassisk spaghettirätt med musslor, vitt vin och persilja.
(23)
Musslor som gratinerats med pesto är precis så gott som det låter. Servera dem gärna på en rykande varm pasta.
(15)
Puttanesca, italiensk pasta med en smakrik tomatsås med sälta från sardeller och kapris.
(45)
Den rökta laxen balanseras fint av de friska smakerna i gurka och rucola. Välj den pastasort som du gillar bäst!
(40)
Pastasallad med färska räkor, nykokt broccoli och marinerade kronärtskockor om passar utmärkt på picknicken.
(11)
Härliga färger och smaker med musslor, chili och persilja - och pasta förstås!
(1)
En snabblagad pasta med Tagliatelle Mezzanelle och smaker från det genuina, italienska köket.
(64)
Blåmusslor kokade med vitt vin och vitlök, blandad med nykokt pasta och persilja. En klassiker i det italienska köket.
Grillad lax med varma tomater i olivolja, vitlök och balsamvinäger. Servera med nykokt pasta med mangoldskott och parmesan.
(16)
Enkel och snabblagad pasta med räkor, lax och pastasås. Passar perfekt till vardagsmiddag.
(10)
En korsning mellan det asiatiska och italienska köket. En väldoftande asiatisk spaghetti med chili, lime, koriander och toppat med räkor.
Färsk grön sparris, riktigt goda räkor och papparelle gör denna pasta till en succé.
(44)
En härlig sås på tonfisk och kapris tillsammans med din favoritpasta.
Spaghetti med blåmusslor, vitlök och chili. Italiensk klassiker och en av Fernando Di Lucas favoriter. Lyxigt pastarätt perfekt till fest.
(58)
Medelhavets goda smaker i en pastarätt med blåmusslor, chili och citron.
(99)
Snabb och matig vardagssallad med blandade bönor, pasta, tonfisk och ägg!
(96)
En härlig skaldjurspasta med persilja, chili och vitt vin.
(36)
Tonfisk, oliver och kapris i en salig röra - en underbart god pasta!
(83)
Spaghetti alle vongole, spaghetti med musslor, vitlök och chili. Pasta Vongole är en skaldjurspasta från det klassiska italienska köket.
(256)
Spaghetti med blåmusslor som är kokta i vitt vin och vitlök doftar gudomligt med smaker av hav, citron och chili.
(167)
Nykokt pasta med blåmusslor kokade i vitt vin med vitlök och citron. Italienskt traditionellt recept som Fernando Di Lucas mamma bjöd på med nyfångade blåmusslor som Fernando fick dyka efter hemma i Fano på 1950-talet.
(38)
Tonfisk och kapris sätter fin smak på pastarätten. Prova gärna att servera såsen till spaghetti som variation.
(166)
På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.
Kopierad