Recept från Zeta. Fernandos_pasta_med_blåmusslor_li

Fernandos pasta med blåmusslor

Nykokt pasta med blåmusslor kokade i vitt vin med vitlök och citron. Italienskt traditionellt recept som Fernando Di Lucas mamma bjöd på med nyfångade blåmusslor som Fernando fick dyka efter hemma i Fano på 1950-talet.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Rensa och tvätta musslorna och kasta de som inte är hela och stängda.

Koka pastan enligt anvisning på paketet.

Fräs vitlöken i olivolja, häll på vinet och låt koka upp.

Tillsätt musslorna och koka ca 2 minuter under lock tills alla musslorna öppnat sig.

Släng de som inte öppnat sig.

Smaka av med salt, svartpeppar och saften av citron.

Vänd ner den nykokta pastan.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

    Knepet att få till en få till en riktigt god musselpasta handlar lika mycket om fräscha råvaror som att sitta länge och umgås kring maten med nära och kära.

Bli inspirerad av Zeta

Halloumi

Vill du veta mer om Zetas halloumi

Läs mer

Vinn hushållsmaskiner från Smeg

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.