Tonfisksås med pasta Linguine

RÖSTA PÅ RECEPTET (136)

(136)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

25min 13 ingredienser

Tonfisksås med linguine med klassiska italienska ingredienser som kapris, tomater och vitlök. Något man snabbt kan svänga ihop en vardagskväll.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman och Karolina Sparring.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1/2 frp
1
bananscharlottenlök
3
vitlöksklyftor
1 burk
2 tsk
torkad oregano
1 tsk
chiliflakes
1 tsk
salt
1 frp
konserverade körsbärstomater
1 dl
vatten
2 frp
tonfisk i olja, MSC-märkt
1/2 kruka
färsk oregano

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (136)

(136)

Vad tycker du?

16 kommentarer

Ulf

Fantastiskt gott, flera gånger godare än bolognese. Har gjort detta recept på pasta m tonfisksås nu i drygt ett år istället för bolognese. Som pasta använder jag den bästa såklart, Zeta Linguine.

Annakarin

Men åhhh!! När jag handlat allt enligt ingredienslistan så ser jag i själva tillagningen att den ska vara konserverade körbärstomater!! Jag har ju köpt en förpackning vanliga körsbärstomater när det står en förp. Varför inte skriva en burk konserverade i stället så man slipper bli frustrerad? 😒

pixie

Hej Annakarin.
Det gör inget. Jag hade bara ’normala’ lite vissna körsbärstomater hemma och ett par vanliga. Man kan skära dem i mindre bitar och lägga dem i stekpannan från början direkt efter löken och vitlöken och tomatpurén. Låter man tomatpurén att stekas med så ger det lite mer smak. Man kan anpassa kryddningen efter behov om man tycker att det behövs mer smak. Jag hade inte kapris hemma men såsen blev ganska god åndå. Enkel och snabb vardagsrätt.

Sophie Berlin

Hej Annakarin,
Vi är verkligen ledsna för detta, vi har nu ändrat i ingrediensförteckningen.
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco