Recept från Zeta. Pasta_med_blåmusslor

Pasta Penne Rigate med blåmusslor

Medelhavets goda smaker i en pastarätt med blåmusslor, chili och citron.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Koka pastan enligt förpackningens instruktioner.

Borsta de färska musslorna väl under rinnande kallt vatten.

Kasta de som är trasiga.

Fräs musslorna tillsammans med vitlök i olivolja i någon minut.

Häll i vin, rör runt och låt koka i cirka 2 minuter tills alla musslor har öppnat sig.

Lyft upp musslorna med en hålslev och lägg åt sidan.

Släng de musslor som fortfarande är stängda.

Häll grädden i spadet.

Låt koka ihop i 2 minuter.

Smaksätt med citronsaft, salt och peppar.

Vänd ner musselspadet, musslorna, chili och persilja i den nykokta pastan.

Blanda och smaka av ytterligare en gång.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

    Använd den pastasort du tycker är godast.

     

Bli inspirerad av Zeta

Halloumi

Vill du veta mer om Zetas halloumi

Läs mer

Vinn resa till Italien!

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.