Recept från Zeta. Pasta_med_blåmusslor

Pasta med blåmusslor

Medelhavets goda smaker i en pastarätt med blåmusslor, chili och citron.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 400 g Zeta Pasta
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 2 vitlöksklyftor tunt skivade
  • 4 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 röd chilipeppar finhackad
  • 2 msk bladpersilja hackad
  • 1/2 citron saft av
  • salt
  • peppar
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Koka pastan enligt förpackningens instruktioner.

Borsta de färska musslorna väl under rinnande kallt vatten.

Kasta de som är trasiga.

Fräs musslorna tillsammans med vitlök i olivolja i någon minut.

Häll i vin, rör runt och låt koka i cirka 2 minuter tills alla musslor har öppnat sig.

Lyft upp musslorna med en hålslev och lägg åt sidan.

Släng de musslor som fortfarande är stängda.

Häll grädden i spadet.

Låt koka ihop i 2 minuter.

Smaksätt med citronsaft, salt och peppar.

Vänd ner musselspadet, musslorna, chili och persilja i den nykokta pastan.

Blanda och smaka av ytterligare en gång.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips
    Använd den pastasort du tycker är godast.
     

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.