Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 400 g Zeta Casa Di Luca Fettucine
  • 1 kg hjärtmusslor
  • 6 tomater i bitar
  • 1 gul lök hackad
  • 2 vitlöksklyftor hackade
  • 2-3 msk Zeta Olivolja extra mild

    Zeta Olivolja extra mild

    Läs mer
    till stekning
  • 200 g blandade skaldjur t ex bläckfisk och räkor
  • 2 krm chiliflingor
  • 2 msk Zeta Olivolja extra mild

    Zeta Olivolja extra mild

    Läs mer
    till stekning
  • 1 dl persilja hackad
  • 2 dl vitt vin
  • citron
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Gör rent musslorna, borsta och skrapa.

Släng de som inte stänger sig när man knackar på dem och de som är trasiga.

Skär tomaterna i mindre bitar.

Skala och finhacka lök och vitlök.

Stek tomat och lök i olja i en stor kastrull.

Tillsätt musslorna.

Sätt på ett lock och låt musslorna ånga ca 3–5 min tills de öppnat sig.

Lägg musslorna och tomatsåsen åt sidan.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

Stek skaldjuren tillsammans med chiliflingorna i olja ca 3 min.

Tillsätt persilja och vin, låt koka ihop 1 min.

Vänd in pastan, musslorna och tomatsåsen.

Servera rykande varmt med en citronklyfta.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.