Ladda ner bild Spara Pasta Fettuccine ai frutti di mare Tack! RÖSTA PÅ RECEPTET (41) (41) RÖSTA PÅ RECEPTET (41) (41) Stäng Vad tycker du? Tack för din röst! Rösta Kommentera 45min En härlig skaldjurspasta med persilja, chili och vitt vin. Receptet är framtaget av Zeta. Ingredienser Gör så här Ingredienser Gör så här Ingredienser portioner 4 När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras. 400 g Fettuccine Casa Di Luca 1 kg hjärtmusslor 6 tomater i bitar 1 gul lök hackad 2 vitlöksklyftor hackade 2-3 msk Olivolja extra mild till stekning 200 g blandade skaldjur t ex bläckfisk och räkor 2 krm chiliflingor 2 msk Olivolja extra mild till stekning 1 dl persilja hackad 2 dl vitt vin citron Gör så här Gör rent musslorna, borsta och skrapa. Släng de som inte stänger sig när man knackar på dem och de som är trasiga. Skär tomaterna i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek tomat och lök i olja i en stor kastrull. Tillsätt musslorna. Sätt på ett lock och låt musslorna ånga ca 3–5 min tills de öppnat sig. Lägg musslorna och tomatsåsen åt sidan. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Stek skaldjuren tillsammans med chiliflingorna i olja ca 3 min. Tillsätt persilja och vin, låt koka ihop 1 min. Vänd in pastan, musslorna och tomatsåsen. Servera rykande varmt med en citronklyfta. Dela Skriv ut Spara 0 kommentarer RÖSTA PÅ RECEPTET (41) (41) Tack! Kommentera här! Avbryt svarNamn * E-postadress* Kommentar Δ
0 kommentarer
RÖSTA PÅ RECEPTET (41)
(41)