Spaghetti alle vongole

RÖSTA PÅ RECEPTET (413)

(413)

Vad tycker du?

2tim 15min 14 ingredienser
Goda erbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda erbjudanden

Spaghetti alle vongole, spaghetti med musslor, vitlök och chili. Pasta Vongole är en skaldjurspasta från det klassiska italienska köket.

Receptet är framtaget i samarbete med Pi Le.

Goda erbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda erbjudanden

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2 l
kallt vatten
2 dl
salt
1 kg
hjärtmusslor eller
1 kg
blåmusslor
400 g
Zeta Casa Di Luca Spaghetti
1/2
röd chili hackad
4
vitlöksklyftor hackade
1 knippe
bladpersilja hackad
250 g
körsbärstomater delade
1/2
citron skal från
salt
peppar

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (413)

(413)

Vad tyckte du om receptet?

7 kommentarer

Kjell

2 dl salt?

Roula

Ja 2 dl salt, du ska göra salt proceduren 2 ggr(1 dl första gången du har musslorna i vatten) står precis hur du ska göra i ”gör såhär ” 👍

Anna Mellberg

Hej Kjell!
Bra att du frågar om detta. När du går in och läser instruktionerna i receptet så kommer du se att saltet tillsätts i sköljvattnet till musslorna- de kommer spotta ut eventuella sandkorn när vattnet runt omkring dem är salt- det är ett gammalt husmorstrick. Vattnet hälls sedan bort. Saltvattnet ska alltså inte finnas med i maträtten. Lycka till önskar vännerna på Zeta.

Britt-marie Guldbrand

Jättegott. Jag använde ”skalade” vongole musslor.

Sensommarvecka med italienska smaker

Måndag
Måndag
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Tisdag
Tisdag
Sallad med kikärtor
Sallad med kikärtor
Onsdag
Onsdag
Snabb lasagne i stekpanna
Snabb lasagne i stekpanna
Torsdag
Torsdag
Lax i ugn med fetaost och oliver
Lax i ugn med fetaost och oliver
Fredag
Fredag
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Lördag
Lördag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja