Spaghetti alle vongole

TACK FÖR DIN RÖST (446)

(446)

Vad tycker du?

2tim 15min 14 ingredienser

Spaghetti alle vongole, spaghetti med musslor, vitlök och chili. Pasta Vongole är en skaldjurspasta från det klassiska italienska köket.

Receptet är framtaget i samarbete med Pi Le.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2 l
kallt vatten
2 dl
salt
1 kg
hjärtmusslor eller
1 kg
blåmusslor
400 g
Zeta Casa Di Luca Spaghetti
1/2
röd chili hackad
4
vitlöksklyftor hackade
1 knippe
bladpersilja hackad
250 g
körsbärstomater delade
1/2
citron skal från
salt
peppar

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

TACK FÖR DIN RÖST (446)

(446)

Vad tyckte du om receptet?

11 kommentarer

Jon

Behöver saltproceduren göras även för blåmusslor?

Anna Mellberg

Hej Jon! Om dina blåmusslor är odlade så ska det inte behövas, men är du osäker på det så är det bra att även göra salt och vattenproceduren även för dem. Smaklig måltid önskar vännerna på Zeta

Angelica

Undrar om man kan följa receptet med frysta musslor?

Anna Mellberg

Hej Angelica! Det fungerar bra, tina dem gärna i kylskåp först. Hälsningar från Zetas provkök

Kjell

2 dl salt?

Roula

Ja 2 dl salt, du ska göra salt proceduren 2 ggr(1 dl första gången du har musslorna i vatten) står precis hur du ska göra i ”gör såhär ” 👍

Anna Mellberg

Hej Kjell!
Bra att du frågar om detta. När du går in och läser instruktionerna i receptet så kommer du se att saltet tillsätts i sköljvattnet till musslorna- de kommer spotta ut eventuella sandkorn när vattnet runt omkring dem är salt- det är ett gammalt husmorstrick. Vattnet hälls sedan bort. Saltvattnet ska alltså inte finnas med i maträtten. Lycka till önskar vännerna på Zeta.

Britt-marie Guldbrand

Jättegott. Jag använde ”skalade” vongole musslor.

Veckomeny november

Måndag Måndag
Måndag
Krämig kycklinggryta med citron och mascarpone
Krämig kycklinggryta med citron och mascarpone
Tisdag Tisdag
Tisdag
Linsgryta med tomat och fetaost
Linsgryta med tomat och fetaost
Onsdag Onsdag
Onsdag
Lasagne
Lasagne
Torsdag Torsdag
Torsdag
Mini Pinsa med pesto, burrata och pinjenötter
Mini Pinsa med pesto, burrata och pinjenötter