Spaghetti alle vongole

RÖSTA PÅ RECEPTET (399)

(399)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

2tim 15min 14 ingredienser

Spaghetti alle vongole, spaghetti med musslor, vitlök och chili. Pasta Vongole är en skaldjurspasta från det klassiska italienska köket.

Receptet är framtaget i samarbete med Pi Le.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2 l
kallt vatten
2 dl
salt
1 kg
hjärtmusslor eller
1 kg
blåmusslor
400 g
Zeta Casa Di Luca Spaghetti
1/2
röd chili hackad
4
vitlöksklyftor hackade
1 knippe
bladpersilja hackad
250 g
körsbärstomater delade
1/2
citron skal från
salt
peppar

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (399)

(399)

Vad tycker du?

7 kommentarer

Kjell

2 dl salt?

Roula

Ja 2 dl salt, du ska göra salt proceduren 2 ggr(1 dl första gången du har musslorna i vatten) står precis hur du ska göra i ”gör såhär ” 👍

Anna Mellberg

Hej Kjell!
Bra att du frågar om detta. När du går in och läser instruktionerna i receptet så kommer du se att saltet tillsätts i sköljvattnet till musslorna- de kommer spotta ut eventuella sandkorn när vattnet runt omkring dem är salt- det är ett gammalt husmorstrick. Vattnet hälls sedan bort. Saltvattnet ska alltså inte finnas med i maträtten. Lycka till önskar vännerna på Zeta.

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco