Spaghetti alle vongole
Vad tycker du?
Spaghetti alle vongole, spaghetti med musslor, vitlök och chili. Pasta Vongole är en skaldjurspasta från det klassiska italienska köket.
Receptet är framtaget i samarbete med Pi Le.
Spaghetti alle vongole, spaghetti med musslor, vitlök och chili. Pasta Vongole är en skaldjurspasta från det klassiska italienska köket.
Receptet är framtaget i samarbete med Pi Le.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (446)
(446)Vad tyckte du om receptet?
11 kommentarer
Jon
Behöver saltproceduren göras även för blåmusslor?
Anna Mellberg
Hej Jon! Om dina blåmusslor är odlade så ska det inte behövas, men är du osäker på det så är det bra att även göra salt och vattenproceduren även för dem. Smaklig måltid önskar vännerna på Zeta
Angelica
Undrar om man kan följa receptet med frysta musslor?
Anna Mellberg
Hej Angelica! Det fungerar bra, tina dem gärna i kylskåp först. Hälsningar från Zetas provkök
Kjell
2 dl salt?
Roula
Ja 2 dl salt, du ska göra salt proceduren 2 ggr(1 dl första gången du har musslorna i vatten) står precis hur du ska göra i ”gör såhär ” 👍
Anna Mellberg
Hej Kjell!
Bra att du frågar om detta. När du går in och läser instruktionerna i receptet så kommer du se att saltet tillsätts i sköljvattnet till musslorna- de kommer spotta ut eventuella sandkorn när vattnet runt omkring dem är salt- det är ett gammalt husmorstrick. Vattnet hälls sedan bort. Saltvattnet ska alltså inte finnas med i maträtten. Lycka till önskar vännerna på Zeta.
Jolin
Härligt recept, och mycket enkelt att följa.
Britt-marie Guldbrand
Jättegott. Jag använde ”skalade” vongole musslor.
Birgitta
Bästa helgmaten ❤🦪
Marianne Hoyer
Alla gäster ville ha receptet