Grillad lax med Pappardelle

RÖSTA PÅ RECEPTET (16)

(16)
30min

Grillad lax med varma tomater i olivolja, vitlök och balsamvinäger. Servera med nykokt pasta med mangoldskott och parmesan.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
4 bitar
à 150 g laxfilé
3 msk
Zeta Balsamvinäger Sigillo Rosso I.G.P.
2
vitlöksklyftor tunt skivade
300 g
tomater i mindre bitar
salt
svartpeppar
en näve
mangoldskott alt. spenat
1 dl
grovt riven Grana Padano 16 mån

Gör så här

Kommentera

Wivi

Lite oklart om laxen ska penslas med balsamvinägerblandningen innan grillningen, det ser så ut, och om tomaterna ska va med på grillen?

Emma Olsson

Hej Wivi,
Laxen ska inte penslas med vinägerblandningen. Det är som tomaterna ska blandas ner i vinägerblandningen för att sedan serveras tillsammans med laxen och pastan.
Hälsningar, Emma från Zeta

Bli inspirerad av Zeta

Tävla om fina grytor och stekpannor från Smeg

Upptäck piadina - Ett bröd, oändliga möjligheter!

Snabblagat!

Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.

Recept under 30 min

Välj klokt, välj animal welfare.

Vi på Zeta tror att de allra flesta vill göra hållbara val bara förutsättningarna finns. Därför har vi stuvat om i våra leverantörsled så att råvaran till Zeta Fuet samt Zeta Jamon Serrano (ambient) enbart kommer från gårdar med djurvälfärdsprogram. Det innebär att gårdarna följer EUs lagstiftning, men att kraven är ännu tuffare och följs upp kontinuerligt.

Läs mer om animal welfare-programmet här

Pasta till middag?

Följ oss på våra sociala kanaler

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.