Pasta linguine Frutti di Mare

RÖSTA PÅ RECEPTET (308)

(308)

Vad tycker du?

40min 16 ingredienser

Den klassiska italienska fisk- och skaldjurspastan med vitlök, tomat, vitt vin och persilja. Perfekt att lyxa till sig på helgen och njuta tillsammans med familj och vänner.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1/2 frp
1 kg
färska blåmusslor
1
hackad gul lök
3
hackade vitlöksklyftor
250 g
körsbärstomater
200 g
tärnad blandad fisk, t ex lax och spätta
1
citron, det rivna skalet
100 g
skalade räkor
salt
nymalen svartpeppar
bladpersilja

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (308)

(308)

Vad tyckte du om receptet?

19 kommentarer

Linda Ljusberg Falk

Jag saknar momenten om hur man gör denna maträtt inte bara ingredienser

Anna Mellberg

Hej Linda! Jag blir lite osäker på vad du menar, men antar att du tittar på receptet via din mobil. Om du klickar på fliken där det står ”gör så här” så kommer alla instruktioner upp. På en dator kommer både ingredienser och instruktioner upp i samma vy. Lycka till i köket önskar Anna på Zeta

Oliver

Det står 1 dl olivolja i ingredienserna när ska man använda denna ganska stora mängd olivolja?
Tack 😀

Anna Mellberg

Hej Oliver! När du steker lök och vitlök ska du använda riktigt med olivolja, om du tycker att 1 dl är för mycket för dig så ta hälften- det fungerar garanterat bra det också! Lycka till önskar vännerna på Zeta

Mars

Det blev jättegott. Tillsätt bara lite citronsaft och lite röd peppar på slutet. Nästa gång tänkte jag att försöka förenkla alla stegen så att det blir mindre moment.

Anonym

Även om man inte har någon persilja så är det lika gott.

Johan

Lägg till chili, tomatsås och använd bara blåmusslor, vongole och räkor, ingen annan fisk.
Voila, ni har en 10-poängare

Mats Hansson

Är det ingen skaldjursbuljong i rätten utöver de ingredienser som presenteras i receptet?
Mvh
Mats Hansson

Emma Olsson

Hejsan Mats,
Nej, i detta recept tillsätter vi ingen buljong. I Italien vill man att råvarorna talar för sig själv och väljer därför oftast att köpa färska skaldjur till pastan för att få bästa smak.
Hälsningar, vännerna på Zeta

Adam

Otroligt recept, mycket gott! Glöm inte skölja musslorna om dom är färska dock… haha

Dan

Nja, lite rörigt. Men gott. Man måste kunna förenkla detta recept så det blir mindre moment.

Emma Olsson

Hejsan Dan,
Tack för feedbacken jag ska be vår kock se över receptet 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Micke

Hej, undrar som Johan (8 juli 2020 kl. 16:17) när kommer sardellcrèmen in i bilden, samt vad är en sardellcrème? Något man köper, eller något man gör själv, typ mixar sardeller…

Emma Olsson

Hej Micke,
Sardellkrämen ska tillsättas i steg två när man steker vitlöken. Sardellcrème är en produkt som vi har utvecklat och finns att hitta på utvalda matbutiker. Har din lokala matbutik inte varan kan du alltid be att de tar in den. Du kan också ersätta cremen med vanliga sardellfiléer.
Hälsningar, Emma från Zeta

Thomas

Hej
Det står att man ska sila över buljongen i en annan kastrull, ska tomaterna också i den kastrullen?
Mvh Thomas

Emma Olsson

Hej Thomas,
Efter att du silat buljongen i en annan kastrull ska tomaterna tillsättas 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Johan

När skall sardellcremen i? Antar på slutet när man vänder ner pastan.

Emma Olsson

Hej Johan,
Sardellkrämen ska röras ner i steg två när du steker vitlök i olivolja.
Hälsningar, Emma från Zeta

Anna Wissing

Det smakade fantastiskt gott! Så Italien! Rekommenderas varmt!