Pasta linguine Frutti di Mare

RÖSTA PÅ RECEPTET (270)

(270)

RÖSTA PÅ RECEPTET (270)

(270)

Vad tycker du?

40min

Den klassiska italienska fisk- och skaldjurspastan med vitlök, tomat, vitt vin och persilja. Perfekt att lyxa till sig på helgen och njuta tillsammans med familj och vänner.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 kg
färska blåmusslor
1
hackad gul lök
3
hackade vitlöksklyftor
1 frp
körsbärstomater
200 g
tärnad blandad fisk, t ex lax och spätta
1
citron, det rivna skalet
100 g
skalade räkor
salt
peppar
rikligt med hackad bladpersilja

Gör så här

13 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (270)

(270)
Tack!

Johan

Lägg till chili, tomatsås och använd bara blåmusslor, vongole och räkor, ingen annan fisk.
Voila, ni har en 10-poängare

Mats Hansson

Är det ingen skaldjursbuljong i rätten utöver de ingredienser som presenteras i receptet?
Mvh
Mats Hansson

Emma Olsson

Hejsan Mats,
Nej, i detta recept tillsätter vi ingen buljong. I Italien vill man att råvarorna talar för sig själv och väljer därför oftast att köpa färska skaldjur till pastan för att få bästa smak.
Hälsningar, vännerna på Zeta

Micke

Hej, undrar som Johan (8 juli 2020 kl. 16:17) när kommer sardellcrèmen in i bilden, samt vad är en sardellcrème? Något man köper, eller något man gör själv, typ mixar sardeller…

Emma Olsson

Hej Micke,
Sardellkrämen ska tillsättas i steg två när man steker vitlöken. Sardellcrème är en produkt som vi har utvecklat och finns att hitta på utvalda matbutiker. Har din lokala matbutik inte varan kan du alltid be att de tar in den. Du kan också ersätta cremen med vanliga sardellfiléer.
Hälsningar, Emma från Zeta

Recept från kategorier