Pasta linguine Frutti di Mare

RÖSTA PÅ RECEPTET (297)

(297)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

40min 16 ingredienser

Den klassiska italienska fisk- och skaldjurspastan med vitlök, tomat, vitt vin och persilja. Perfekt att lyxa till sig på helgen och njuta tillsammans med familj och vänner.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1/2 frp
1 kg
färska blåmusslor
1
hackad gul lök
3
hackade vitlöksklyftor
250 g
körsbärstomater
200 g
tärnad blandad fisk, t ex lax och spätta
1
citron, det rivna skalet
100 g
skalade räkor
salt
nymalen svartpeppar
bladpersilja

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (297)

(297)

Vad tycker du?

16 kommentarer

Mars

Det blev jättegott. Tillsätt bara lite citronsaft och lite röd peppar på slutet. Nästa gång tänkte jag att försöka förenkla alla stegen så att det blir mindre moment.

Johan

Lägg till chili, tomatsås och använd bara blåmusslor, vongole och räkor, ingen annan fisk.
Voila, ni har en 10-poängare

Mats Hansson

Är det ingen skaldjursbuljong i rätten utöver de ingredienser som presenteras i receptet?
Mvh
Mats Hansson

Emma Olsson

Hejsan Mats,
Nej, i detta recept tillsätter vi ingen buljong. I Italien vill man att råvarorna talar för sig själv och väljer därför oftast att köpa färska skaldjur till pastan för att få bästa smak.
Hälsningar, vännerna på Zeta

Micke

Hej, undrar som Johan (8 juli 2020 kl. 16:17) när kommer sardellcrèmen in i bilden, samt vad är en sardellcrème? Något man köper, eller något man gör själv, typ mixar sardeller…

Emma Olsson

Hej Micke,
Sardellkrämen ska tillsättas i steg två när man steker vitlöken. Sardellcrème är en produkt som vi har utvecklat och finns att hitta på utvalda matbutiker. Har din lokala matbutik inte varan kan du alltid be att de tar in den. Du kan också ersätta cremen med vanliga sardellfiléer.
Hälsningar, Emma från Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco