Pasta linguine Frutti di Mare

RÖSTA PÅ RECEPTET (171)

(171)

RÖSTA PÅ RECEPTET (171)

(171)

Vad tycker du?

40min
Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Den klassiska italienska fisk- och skaldjurspastan med vitlök, tomat, vitt vin och persilja. Perfekt att lyxa till sig på helgen och njuta tillsammans med familj och vänner.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 kg
färska blåmusslor
1
gul lök, hackad
3
vitlöksklyftor, hackade
2 tsk
sardellcrème
1 frp
körsbärstomater
200 g
blandad fisk, t ex lax och spätta, tärnad
1
citron, det rivna skalet
100 g
skalade räkor
salt
peppar
rikligt med hackad bladpersilja

Gör så här

10 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (171)

(171)
Tack!

Micke

Hej, undrar som Johan (8 juli 2020 kl. 16:17) när kommer sardellcrèmen in i bilden, samt vad är en sardellcrème? Något man köper, eller något man gör själv, typ mixar sardeller…

Emma Olsson

Hej Micke,
Sardellkrämen ska tillsättas i steg två när man steker vitlöken. Sardellcrème är en produkt som vi har utvecklat och finns att hitta på utvalda matbutiker. Har din lokala matbutik inte varan kan du alltid be att de tar in den. Du kan också ersätta cremen med vanliga sardellfiléer.
Hälsningar, Emma från Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.