Pasta linguine Frutti di Mare

Den klassiska italienska fisk- och skaldjurspastan med vitlök, tomat, vitt vin och persilja. Perfekt att lyxa till sig på helgen och njuta tillsammans med familj och vänner.

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Skölj musslorna och kontrollera att de är slutna eller att de sluter sig när man knackar på dem. Om inte, så släng dem.

Fräs lök och vitlök i ett par minuter i rikligt med olivolja i en stor kastrull med lock, utan att de tar färg, rör i sardellkrämen.

Höj värmen och tillsätt musslorna, rör om och häll i vinet. Lägg på locket och koka i 3-4 minuter så att musslorna öppnar sig, rör om ett par gånger under tiden.

Lyft upp musslorna och sila över buljongen i en annan kastrull. Tillsätt tomaterna och koka ihop under 6-7 minuter, smaka av med citronzest, salt och peppar.

Stek fisken hastigt i olivolja på hög värme så den får fin färg, salta och peppra.

Koka pastan al dente och låt den rinna av i ett durkslag.

Värm musslorna i såsen (om du vill kan du plocka hälften av musslorna ur sina skal).

Vänd ner pastan i såsen tillsammans med räkor och den stekta fisken, strö på persilja och ringla god olivolja över.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

Halloumi

Vill du veta mer om Zetas halloumi

Läs mer

Vinn resa till Italien!

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.