Pasta linguine Frutti di Mare

RÖSTA PÅ RECEPTET (82)

(82)
40min

Den klassiska italienska fisk- och skaldjurspastan med vitlök, tomat, vitt vin och persilja. Perfekt att lyxa till sig på helgen och njuta tillsammans med familj och vänner.

Ingredienser

portioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 kg
färska blåmusslor
1
gul lök, hackad
3
vitlöksklyftor, hackade
2 tsk
sardellcrème
200 g
blandad fisk, t ex lax och spätta, tärnad
1
citron, det rivna skalet
100 g
skalade räkor
salt
peppar
rikligt med hackad bladpersilja

Gör så här

Lämna ett svar till Anna Wissing Avbryt svar

Micke

Hej, undrar som Johan (8 juli 2020 kl. 16:17) när kommer sardellcrèmen in i bilden, samt vad är en sardellcrème? Något man köper, eller något man gör själv, typ mixar sardeller…

Emma Olsson

Hej Micke,
Sardellkrämen ska tillsättas i steg två när man steker vitlöken. Sardellcrème är en produkt som vi har utvecklat och finns att hitta på utvalda matbutiker. Har din lokala matbutik inte varan kan du alltid be att de tar in den. Du kan också ersätta cremen med vanliga sardellfiléer.
Hälsningar, Emma från Zeta

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.