Recept från Zeta: Pasta Carbonara
Ladda ner bild

Pasta Carbonara

RÖSTA PÅ RECEPTET (638)

(638)
30min

En klassisk och älskad italiensk pastaklassiker! Härligt krämig spaghetti som serveras med knaperstekt pancetta, parmesan och en äggula på toppen.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
160 g
2
vitlöksklyftor finhackade
4
äggulor
salt
svartpeppar

Gör så här

Lämna ett svar till Matilda Avbryt svar

Torkel

Avsvalnat pastavatten? Vafan hur sval och stel hinner inte pastan bli när vattnen svalnar? Eller ska jag ha sparat vatten från tidigare pastakok?

Bosse

1 1/2 dl svalnar väl i en kall kastrull på 1 minut

Emma Olsson

Hej Bosse,
Vatnnet behöver inte vara kallt utan kan även användas när det är ljummet. Jag rekommenderar att när pastan kokat halva tiden ta lite av pastavattnet och sätt åt sidan, på så sätt hinner vattnet svalna 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Emma Olsson

Hejsan Torkel! Pastavattnet kan du ta i samband med att pastan fortfarande kokar. Pastavattnet behöver inte vara helt avsvalnat, utan räcker med ljummet.

Bli inspirerad av Zeta

Med anledning av Livsmedelsverkets test av olivoljor

Läs mer

Nyhet!

Zeta Hirs-mix Ekologisk är en blandning av hirs, bovete, amarant, durra, ärtor, quinoa och frön.

HIrs-mix

Italienska pastarätter

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.