Spaghetti olio, aglio e peperoncino

RÖSTA PÅ RECEPTET (127)

(127)
30min
Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

En klassisk enkel italiensk rätt - Spaghetti olio, aglio e peperoncini.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
400 g
Zeta Casa Di Luca Spaghetti eller
3-5
vitlöksklyftor tunt skivade
1
röd chilipeppar tunt skivad
2 msk
bladpersilja hackad

Gör så här

Tips!

Enligt tradition i Italien serveras inte denna rätt med parmesan. Men det går även att utesluta för att maträtten ska bli vegansk.

Kommentera

Therese

Hej
Varför nämns parmesan ens i veganska recept? Parmesan är ju inte ens vegetariskt..

Jerker

Vad är det i parmesan som inte gör det vegetariskt?

Emma Olsson

Hejsan Jerker,
Permigiano Reggiano innehåller löpe som kommer ifrån ko och är ett måste då osten måste göras på det traditionella viset. Vissa vegetarianer äter osten medan andra inte gör det.
Hälsningar, Emma från Zeta

Snared

Beror på vad som menas med parmesan…
Det finns vegansk parmesan annars, långt ifrån det äkta, men det finns.

Emma Olsson

Hej Therese,
Tack för att du hörde av dig. Att hyvla parmesan över rätten är ett förslag men går lika bra att utesluta för att få en vegansk maträtt 🙂

Hälsningar
Emma från Zeta

Bli inspirerad av Zeta

En 50-årig smakresa

I år firar vi 50 år av goda smakupplevelser.

Besök Zetas jubileumssajt

Pappardini med kyckling

Snabblagat!

Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.

Recept under 30 min

Följ oss på våra sociala kanaler

Frittata på grönkål och spaghetti

Animal welfare

Djurvälfärdsprogram där gårdarna följer EUs lagstiftning, men kraven är ännu tuffare.

Läs mer om animal welfare

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.