Spaghetti olio, aglio e peperoncino

RÖSTA PÅ RECEPTET (173)

(173)

RÖSTA PÅ RECEPTET (173)

(173)

Vad tycker du?

30min

En klassisk enkel italiensk rätt - Spaghetti olio, aglio e peperoncini.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
3-5
vitlöksklyftor tunt skivade
1
röd chilipeppar tunt skivad
2 msk
bladpersilja hackad

Gör så här

Tips!

Enligt tradition i Italien serveras inte denna rätt med parmesan. Men det går även att utesluta för att maträtten ska bli vegansk.

10 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (173)

(173)
Tack!

Mikael Johansson

Ett tips är att finhacka persiljestjälkarna och låta dom steka med i olivoljan och vitlöken.
Och istället för att hälla ned steket/olivoljan i pastan prova att lägga ner pastan i steket/olivoljan och rör om och för att skapa lite mer sås känsla häll på pastavatten(små mängder i taget) och låt koka in.
Servera och toppa av med den finhackade persiljebusken. Psst för mer smak släng i ett par ansjovisfileer i oljan och låt dom smälta ner 🙂

Therese

Hej
Varför nämns parmesan ens i veganska recept? Parmesan är ju inte ens vegetariskt..

Jerker

Vad är det i parmesan som inte gör det vegetariskt?

Emma Olsson

Hejsan Jerker,
Permigiano Reggiano innehåller löpe som kommer ifrån ko och är ett måste då osten måste göras på det traditionella viset. Vissa vegetarianer äter osten medan andra inte gör det.
Hälsningar, Emma från Zeta

Emma Olsson

Hej Therese,
Tack för att du hörde av dig. Att hyvla parmesan över rätten är ett förslag men går lika bra att utesluta för att få en vegansk maträtt 🙂

Hälsningar
Emma från Zeta

Recept från kategorier