Pasta Maccaronetti Bolognese

RÖSTA PÅ RECEPTET (154)

(154)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

50min 15 ingredienser

Pasta Maccaronetti Bolognese med mycket grönsaker och kikärtor. Minska på köttet och få en härlig och mustig smak. En köttfärssås som passar hela familjen och kan förstås också lagas med den pastaform som familjen gillar mest.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
stor gul lök
1
palsternacka
1/4
rotselleri, ca 100 g
2
vitlöksklyftor
250 g
köttfärs
1 frp
finkrossade tomater
1 dl
vatten
1
kycklingbuljongtärning
1 tsk
honung
nymalen svartpeppar
salt
Till servering

Gör så här

Tips!

Låt gärna den hårda kanten av parmesanosten koka med som en extra smaksättning. Det ger en fin mustighet till såsen.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (154)

(154)

Vad tycker du?

5 kommentarer

Lången

Kan man använda bönor istället för kikärtor?

Anna Mellberg

Hej! Det fungerar alldeles utmärkt. Vi har testat med flera olika bönor (man tager vad man haver) med lika gott resultat. Svarta bönor ger viss färgförändring av rätten- men smaken är fortfarande god. Hälsningar Anna på Zeta

Pernilla

Fantastiskt att man kan blanda kikärtor och färs, helt nytt för mig. Att mixa eller riva grönsakerna är något jag heller aldrig gör. Resultatet blev överraskande gott, en god och mustig sås.

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco