Pasta Bolognese Sugo Finto

RÖSTA PÅ RECEPTET (162)

(162)

Vad tycker du?

50min 15 ingredienser

Pasta Bolognese Sugo Finto, en köttfärssås med mycket grönsaker och kikärtor. Minska på köttet och få en härlig och mustig smak. Köttfärssås som passar hela familjen och kan förstås också lagas med den pastaform som familjen gillar mest.

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

portioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
stor gul lök
1
palsternacka
1/4
rotselleri, ca 100 g
2
vitlöksklyftor
250 g
köttfärs
1 frp
finkrossade tomater
1 dl
vatten
1
kycklingbuljongtärning
1 tsk
honung
nymalen svartpeppar
salt
Till servering

Gör så här

Tips!

Låt gärna den hårda kanten av parmesanosten koka med som en extra smaksättning. Det ger en fin mustighet till såsen.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (162)

(162)

Vad tyckte du om receptet?

8 kommentarer

Lämna ett svar till Anna Mellberg Avbryt svar

Farsan

Era recept är underbara, den här rätten rekommenderas till alla som älskar mat.

Anna Mellberg

Tusen tack för dina fina ord! Nu får vi mer energi att provlaga mat här i provköket. Hälsningar från vännerna på Zeta

Matmor

Jättegod och smakrik sås.Bra att kunna använda grönsaker man har hemma att blanda ut köttfärsen med. Gillades även av den som normalt inte tycker om tomater i sås. Kommer att laga den igen.

Lången

Kan man använda bönor istället för kikärtor?

Anna Mellberg

Hej! Det fungerar alldeles utmärkt. Vi har testat med flera olika bönor (man tager vad man haver) med lika gott resultat. Svarta bönor ger viss färgförändring av rätten- men smaken är fortfarande god. Hälsningar Anna på Zeta

Pernilla

Fantastiskt att man kan blanda kikärtor och färs, helt nytt för mig. Att mixa eller riva grönsakerna är något jag heller aldrig gör. Resultatet blev överraskande gott, en god och mustig sås.