Recept Sommarmat

Recept som passar på sommaren när många av våra grönsaker är färska. Grilla en god fisk, rör ihop en bönbea och umgås länge krig matbordet.

Sommarsmörgås med kronärtskocka och ricotta

En riktigt härlig sommarsmörgås med ljuvlig smak av jordgubbar, ricotta och kronärtskocka. Passar perfekt som lunchmat.

(1)

Rostad blomkål med sardelldipp

Rostad blomkål och broccoli i ugnen. Sardelldippen ger en härlig sälta och är rik på umami. Passar perfekt som plockmat eller tillbehör.

(4)

Rostade rödbetor med halloumi och bönor

Rostade rödbetor i ugn med italienska klassiska smaker som kapris, lök och vinäger. Sältan i halloumi ger en god smakkombination. Passar perfekt som tillbehör eller som egenrätt.

(3)

Rödbetshummus med smulad fetaost

Hummus på kikärtor och rödbetor får en ljuvligt god smak och härlig färg. Smula på fetaost och få sältan till. Passar utmärkt som tillbehör till mat eller bröd.

(6)

Bresaola med parmesan och nötter

Tunt skivad bresaola med grovt riven lagrad parmesan, rostade pinjenötter och rucolasallad. Enkel och ljuvlig förrätt!

(9)

Sparris med parmesan och nötter

Nykokt sparris med hyvlad parmesan och rostade pinjenötter. Enkel och god förrätt.

(9)

Potatissallad med parmesan

Vinägrettpotatissallad med basilika och parmesan. Passar utmärk till kallskuret och grillat som ett tillbehör.

(8)

Varma grönsaker med äppelcidervinäger

Fräscht syrliga grönsaker med äppelcidervinäger. Stekt blomkål, broccoli, paprika, zucchini, morot, rödlök och äpple med god vinägrett. Servera som tillbehör till ljust kött, kyckling och fisk.

(4)

Bönburgare med paprikasås

Vegetarisk bönburgare med krämig paprikasås och goda tillbehör.

(6)

Poké bowl på italiensk vis

Poké bowl med italienska smaker. Sötsyrligt ris med råmarinerad lax, avokado, broccoli, salladslök och kapris som toppas med en het chili och vitlöksmajonnäs. Enkelt, gott och mättande.

(6)

Stekt, marinerad halloumi

Stekt, vitlöksmarinerad halloumi som passar utmärkt som tilltugg till drinken eller som ett vegetariskt alternativ på grillen

(8)

Potatissallad med örtricotta

Potatissallad med krämig örtricotta som passar utmärkt till grillat.

(12)

Pastasallad med grönkål och kronärtskocka

Pastasallad med pestomarinerad grönkål, kronärtskockor, grillad paprika och oliver med citronsmak.

(8)

Avokadosallad med svarta bönor

Avokadosallad med svarta bönor, broccoli, gurka och salladslök. Med en sötsyrlig balsamvinäger-vinägrett och färska örter.

(17)

Fröknäcke med fetaröra och salami med fänkål

Fröknäcke med BreOliv- och fetaoströra som toppas med salami med fänkål och vattenkrasse. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(4)

Fröfralla med tonfiskröra och picklad rödlök

Fröfralla med tonfiskröra med BreOliv, fransk senap och kapris som toppas med picklad rödlök och rivet citronskal. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(7)

Surdegsbröd med italiensk skinka och kronärtskockskräm

Surdegsbröd med BreOliv, kokt italiensk skinka, grillad paprika och kronärtskockskräm. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(7)

Grön macka med avokado, pesto och grönkål

Vegetarisk macka på surdegsbröd med BreOliv, avokado, pesto och grönkål. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(7)

Danskt rågbröd med rökt lax och mascarponekräm

Brunchmacka på danskt rågbröd med BreOliv, rökt lax och mascarponekräm med pepparrot. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(11)

Fröfralla med grillad halloumi och karamelliserad lök

Fröfralla med BreOliv, nygrillad halloumi, karamelliserad lök med balsamvinäger. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(4)

Matig macka med grillad aubergine och edamamekräm

Matig macka med fräsch bönkräm med BreOliv, edamamebönor och citron som toppas med grillad aubergine och italiensk hårdost Grana Padano. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(11)

Baguette med mozzarella och ugnsbakade tomater

Baguette på surdeg med BreOliv, krämig mozzarella och söta ugnsbakade tomater. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(6)

Ricotta- och citronsufflé med färska bär

Ricotta- och citronsufflé med färska bär. En lätt och fluffig efterrätt som påminner om ostkaka.

(15)

Ciabatta med högrev

Matig ciabatta med högrev. Vinägerpicklade grönsaker ger en fin smakbrytning med den smakrika bräserade högreven. Servera i smörgåsen med sallad.

(6)

Jordgubbscaprese

Caprese med buffelmozzarella, tomat, jordgubbar och basilika.

(11)

Melonsallad med fetaost

Melonsallad med fetaost och haricots verts. Perfekt på buffén.

(26)

Lammracks med grillad fetaost och grönsaker

Perfekt grillade lammracks med rosmarin och vitlök. Servera med grillad fetaost och grönsaker som tillbehör.

(26)

Grillad fetaost och grönsaker

Grillad fetaost med sparris, spetskål, körsbärstomater, zucchini och färsk lök. Fetaosten blir härligt mjuk och krämig och serveras med fördel med en god olivolja.

(16)

Marinerade räkspett med tagliatelle

Marinerade och grillade räckor på spett. Serveras med en smakrik tomatpasta med söta körsbärstomater, vitt vin och nymalen svartpeppar.

(37)

Rabarbersalsa med grillade kycklingklubbor

Salsa på rabarber och färska jordgubbar som passar utmärkt till nygrillad kyckling.

(12)

Picklade grönsaker med rosébalsamvinäger

Picklade grönsaker som passar utmärkt som tillbehör till grillat.

(11)

Pastasallad med sparris och buffelmozzarella

Pastasallad med färsk sparris, späda morötter, buffelmozzarella, avokado, oliver och gräslök med en dressing på rosébalsamvinäger och god olivolja.

(52)

Grillad halloumi med coleslaw

Grillad halloumi med hemmagjord coleslaw. Sältan i osten tillsammans med sötman i coleslaw är ljuvligt gott.

(37)

Halloumiburgare med avokado och picklad lök

Halloumiburgare med riven morot och zucchini som toppas med picklad rödlök och avokado på grillat surdegsbröd.

(92)

Grynsallad med fetaostkräm

Vegetarisk grynsallad med zucchini, färska fikon och fetaostkräm med basilika. En utmärkt matig lunch eller fräsch middag.

(18)

Italiensk Gino med mascarponekräm

Italiensk gino med färska fikon, persika och jordgubbar med söt mascarponekräm. Perfekt att servera som avslutning på middagen eller istället för tårta på kalaset.

(22)

Ugnsgrillad kyckling med örttomater

Grillad kyckling som sköter sig själv i ugnen. Servera med potatispuré, pasta eller en krispig grönsallad.

(12)

Calzonepirog med spenat och salami

Inbakad calzonepizza med färsk spenat, italiensk salami, grillade paprikor och krämig mozzarella. Perfekt för utflykten.

(3)

Bresaola med betsallad

Bresola med tunt skivade betor, rostade pinjenötter och färska örter. Utmärkt att bjuda på som förrätt.

(17)

Tomatsoppa med ricotta- och örtkräm

Rund och mjuk tomatsoppa som lyfts av basilika och ricotta.

(52)

BBQ sås

Klassisk barbequesås med vitlök, ingefära, tomatpure, muscovadosocker och och rödvinsvinäger. Bra sås till revbensspjäll, pulled pork, hamburgare eller att marinera nötkött i.

(13)

Linssallad med knaprig chorizo och mynta

Matig linssallad med spanska chorizo vars hetta bryts av fint av fräschören hos mynta.

(0)

Dessertpizza med färska bär och vit choklad

Efterrättspizza med söta bär och vit choklad. Utmärkt att bjuda på vid festliga tillfällen.

(9)

Grilla entrecote med mustig glaze

En fyllig glaze som ger entrecote en härlig smak med mustiga toner.

(11)

Grillad gösfilé med bönbearnaise

Grillad vit fisk med smakrik bearnaisesås gjord på bönor.

(7)

Bönbearnaise

Krämig variant av bearnaisesås gjord med bönor. Passar utmärkt till grillat.

(22)

Grillade fetaostknyten med örter

Fetaost blir härligt mjuk av värme och tillsammans med de färska örterna får osten en ljuvlig smak.

(32)

Pinzimonio

Pinzimonio - späda grönsaker som doppas i balsamvinägrett. Vanligt italienskt småplock.

(10)

Mezze Maniche med grillade grönsaker

Grillade grönsaker som smaksatts av chili och vitlöksolja i en härlig pastarätt.

(6)

Blomkålsallad med broccolikräm och krispig kål

Sallad med pannrostad blomkål, broccolikräm, syrliga äpplen, rostad mandel och krispig kål. Perfekt som tillbehör eller på buffén.

(14)

Sallad i burk med mozzarella och krutonger

Sallad med mozzarella och krutonger i burk. Perfekt att ta med sig som matlåda.

(2)

Vinägrett med rostad vitlök

Vinägrett till pasta, pizza, ugnsbakad grönsaker, skaldjur och allt grillat!

(6)

Rucolasallad med svarta bönor

Insalata di rucola e fagioli neri. Små, fina buketter av blomkål bidrar med sin goda smak och konsistens.

(6)

Rucolasallad

Enkel sallad med rucola och en god parmesan, smaksatt med citron och svartpeppar. Servera gärna en rucolasallad som tillbehör till middagen.

(3)

Haricots verts med bönor och vitlök

Ett snabbt och fräscht tillbehör till kött eller kyckling, eller varför inte bara äta den som den är.

(63)

Bruschetta med bönor och avokado

Bruschetta är en utmärkt förrätt på en italiensk middag - här med krämig avokaco och smaker som chili, selleri och lime.

(17)

Bruschetta med tomat

Bruschetta al pomodoro. Grillat bröd med tomat, basilika och olivolja.

(47)

Rucola- och bönsallad med mangobalsamico

En fruktig, frisk bönsallad - enkelt, mättande och gott!

(2)

Sparris med tomatvinägrett och pistaschnötter

Varm sparris med mustig tomatvinägrett och hackade pistaschnötter som passar utmärkt som tillbehör.

(1)

Ört- och vitlöksmarinerade lammkotletter

Ljuvliga smaker från kryddträdgården! Lammkotletter som helst marineras över natten i en oljemarinad med vitlök, basilika, persilja och koriander.

(13)

Våfflor med bär och mascarpone

Goda frasiga våfflor med bär och mascarpone. Använd mineralvatten för frasiga våfflor.

(6)

Wrap med ricotta, lax och grön olivcrème

God wrap med rimmad lax, ricottaost och crème av gröna oliver. Enkel att göra och ta med på picknick.

(8)

Vinägrett med soltorkade tomater

Den varma smaken av soltorkade tomater ger denna vinägrett sin karaktär.

(12)

Vinägrett med sardeller och rostad paprika

Sardellerna ger en djup sälta till vinägretten och den rostade paprikan bidrar med sin fina sötma.

(0)

Vinägrett med rödlök och persilja

Rödlök och persilja är enkla kryddor att alltid ha hemma. De är användbara till mycket - som tillexempel i en vinägrett.

(5)

Vinägrett med rödbeta, oregano och citron

Rödbetan bidrar med sin söta, goda smak och passar bra tillsammans med färsk oregano och citron.

(0)

Vinägrett med rostad vitlök och citron

Vitlöken får en rundare smak när den rostas och blir extra god ihop med citronen.

(16)

Vinägrett med rosmarin och apelsin

En doftande fruktig och blommig vinägrett kryddad med rosmarin och apelsin.

(0)

Vinägrett med pesto

Vinägrett med riklig smak av pesto. God till salladen.

(31)

Vinägrett med oliv och kapris

Kapris och oliver är goda smaksättare i en vinägrett. Enkelt att använda den färdiga tapenaden!

(0)

Vinägrett med mango, avokado och chili

En fruktig vinägrett med mild avokado, het chili och söt mango.

(9)

Vinägrett med gröna oliver

Att smaksätta en vinägrett med en tapenade av gröna oliver är enkelt och gott!

(2)

Vinägrett med grön olivcrème

En vinägrett som fyller salladen med den goda smaken av grön oliv

(5)

Taleggio-ost med oregano och olivolja

Ett annat sätt att äta Taleggio - med rivet citronskal, olivolja och oregano.

(6)

Taleggiobiff med mangosky

Taleggio är en smakrik och krämig italiensk ost. Här får den smaksätta rätten tillsammans med en sötsyrlig mangosky.

(11)

Syrad salladskål

Snabbsyrad kål som passar perfekt på en matig macka eller som tillbehör till kött eller fisk.

(11)

Svampsallad med vitlök- och citronvinägrett

Svamp som hyvlats tunt och blandats med en vinägretten på rostad vitlök och rivet citronskal. Perfekt som tillbehör eller som en förrätt.

(0)

Svampbruschetta

Bruschetta med blandad svamp, schalottenlök och bladpersilja.

(16)

Strömming med citron, vitlök och basilika

En klassisk strömmingsmacka i all sin ära, men denna grillade strömming med dofterna från citron, vitlök och basilika tar det till nästa nivå.

(0)

Stekt gös med sås på cannellinibönor

Fisk och bönor går alldeles utmärkt ihop. I det här receptet har vi stekt gösen och serverar till det en sås på cannellinibönor, olivolja och vitlök.

(7)

Sparris-, tomat och bönsallad

Insalata mista di verdue. Sparris är som godast när primörerna kommer på våren. Använd gärna stora vita bönor och blanda med övriga ingredienser.

(9)

Sparris med olivoljedressing

Denna lättkokta sparris med olivoljedressing passar lika bra till påskbuffén som till grillat kött eller fisk.

(0)

Rostad pumpa

Servera gärna prosciutto till den rostade pumpan. Sältan bryter av gott till sötman i pumpan.

(0)

Rostad potatis med tomater & sardeller

Ugnsrostad potatis med en vinägrett av soltorkade tomater, sardeller och tapenade. Ett utmärkt tillbehör till kött och kyckling.

(5)

Balsamicoglaze till revbensspjäll

En smakrik glaze kan förgylla vilken köttbit som helst. Pensla balsamicoglazen på färdiggrillade revbensspjäll och strö över hackad persilja.

(22)

Päron- och spenatsallad med citronricotta

Lyxig men enkel sallad med krispiga päron och rostade valnötter.

(22)

Päron med gorgonzola i mangosås

Lyft den klassiska kombinationen av päron gorgonzola och nötter ytterligare med en fruktig mangosås!

(7)

Päron i mangomarinad

Lätt kokta päron i mangomarinad. En klassisk efterrätt på ett nytt sätt!

(3)

Primör med olivecrèmesvinägrett

Variera med blomkål, morötter, purjolök, broccoli eller sparris och krydda med en smakrik vinägrett med creme av gröna oliver.

(0)

Potatissallad med tomat och kapris

Potatissallad kan varieras i det oändliga. Här får soltorkade tomater och kapris sätta sin karaktär på den klassiska rätten.

(11)

Tomatsalsa med koriander

Kryddig och fräsch tomatsalsa med koriander, lime och chili.

(76)

Sotad strömming med äpple och pinjenötter

Strömning som sotats i stekpanna med havssalt och som serveras med en äpple, kapris och tomatvinägrett. Toppas med pinjenötter.

(2)

Snabb gravlax med gurksallad

Snabbgrava laxen och skeda över en frisk gurksallad!

(8)

Smörgås med makrill, oliver, kapris och rucola

Tapenaden är ett utmärkt pålägg som passar bra tillsammans med makrill. Använd ett favoritbröd och njut!

(0)

Smörgås à la Fernando

En smörgås så som Fernando gillar den med tomat, avokado mascarpone, rucola och förstås olivolja!

(6)

Små rödbetor på grillen i folie

Syrlig och salt fetaost med söta, kokta rödbetor som grillats i folie - vilken fest! Strö över nötig rucola vid servering

(22)

Potatis- och ädelostsallad med äppelbalsamico

Ädelost tillsammans med äppelsmak i potatissallad blir väldigt gott och passar fint att bjuda på.

(0)

Potatis- och bönsallad med mangobalsamico

En mättande sallad på potatis och bönor med en fräsch mangobalsamico. Passar bra till både fisk och kött.

(4)

Pasta alla Zeta PastaParty

Kolhydratladdad pastasallad, den perfekta uppladdningen inför en tävling eller en träning.

(33)

Pasta med vit och grön sparris

Någon gång kring maj skördas sparrisen. Då är den som allra finast och ljuvligt god i denna citron och persiljedoftande pastarätt.

(0)

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.