Proseccoinkokt nektarin med seg pistagemaräng, citronkräm, mynta och syrlig mascarpone

RÖSTA PÅ RECEPTET (8)

(8)

RÖSTA PÅ RECEPTET (8)

(8)

Vad tycker du?

1tim

En dessert med nektarin, pistagemaräng, citronkräm och mascarpone passar fint till friska italienska bubblor.

Receptet är framtaget i samarbete med Isabella Morrone.

Ingredienser

portioner
6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Proseccoinkokt nektarin
5 st
nektariner
1 dl
strösocker
1/2 flaska
prosecco (37 cl)
1 st
vaniljstång
1 kvist
timjan
Mascarponekräm
1 burk
Mascarpone, 250 g
zest från en citron
2 msk
citronjuice
1 msk
florsocker
1 tsk
vaniljsocker
Karamelliserade pistagenötter
1/2 dl
strösocker
1 dl
pistagenötter
1 krm
salt
Maräng
3 st
äggvitor
150 g
flrosocker (knappt 2 msk)
3 msk
hackad pistagenöt
Citronkräm
3 st
citroner, saft och zest
1 dl
strösocker
2 msk
smör
1 msk
Maizena
3 st
äggulor
Uppläggning
1 kruka
mynta, bladen

Gör så här

2 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (8)

(8)
Tack!

Ska marängerna, lag, citronkrämen eller ngt annat vara varmt fortfarande när allt läggs ihop eller serveras?

Ska marängerna, lag, citronkrämen eller ngt annat vara varmt fortfarande när allt läggs ihop eller serveras?

Anna Mellberg

Hej! Roligt att du hittat detta smarriga recept! Inget ska vara varmt när du monterar, allt ska vara avsvalnat. Instruktionerna i receptet är mycket detaljerade vad gäller detta. Lycka till hälsar Anna på Zeta

Recept från kategorier