Rödingcarpaccio med kaprismajonnäs och picklade tomater

RÖSTA PÅ RECEPTET (21)

(21)

Vad tycker du?

3tim 40min 2 ingredienser
Goda sommarerbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda sommarerbjudanden

Rödingcarpaccio passar fint som lyxigare sommarmat eller som en smakrik förrätt året om, exempelvis som förrätt på nyårsafton. Kombinationen av de söta tomaterna, den salta kaprisen och den tunt skivade fisken som smälter i munnen är smått magisk. Vi har även testat att skära tunna skivor av oliver och strössla det över fisken- väldigt gott!

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.

Goda sommarerbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda sommarerbjudanden

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Rödingcarpaccio
400 g
rödingfilé eller Salmalax
1 tsk
salt
Kaprismajonnäs
1 tsk
dijonsenap
2 st
äggulor
2 1/2-3 dl
1 st
citron, skalet från
Dressing
1 st
citron, saften från
salt och peppar
Picklade tomater
250 g
körsbärstomater
2-3 kvistar
timjan
Lag till pickling
1/2 dl
vatten
1 dl
strösocker
1/2 tsk
salt
Friterad kapris
Oliver
Späda blad av örter tex oxalis eller basilika

Gör så här

Tips!

Skiva gärna oliver tunt och strössla över fisken!

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (21)

(21)

Vad tyckte du om receptet?

0 kommentarer

Sommarmat från medelhavsköket

Grekisk sommarsallad med fetaost och vattenmelon
Grekisk sommarsallad med fetaost och vattenmelon
Rostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater
Rostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater
Pastasallad till picknick med vispad fetaostdipp
Pastasallad till picknick med vispad fetaostdipp
Nykokt färsk majs med tre toppings
Nykokt färsk majs med tre toppings
Krispig bläckfisk med oliver, kapris och rostad potatis
Krispig bläckfisk med oliver, kapris och rostad potatis