Rödingcarpaccio med kaprismajonnäs och picklade tomater

RÖSTA PÅ RECEPTET (8)

(8)

RÖSTA PÅ RECEPTET (8)

(8)

Vad tycker du?

3tim 40min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Rödingcarpaccio passar fint som lyxigare sommarmat eller som en smakrik förrätt året om. Kombinationen av de söta tomaterna, den salta kaprisen och den tunt skivade fisken som smälter i munnen är smått magisk.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Rödingcarpaccio
400 g
rödingfilé eller Salmalax
1 tsk
salt
Kaprismajonnäs
1 tsk
dijonsenap
2 st
äggulor
2 1/2-3 dl
1 st
citron, skalet från
Dressing
1 st
citron, saften från
salt och peppar
Picklade tomater
250 g
körsbärstomater
2-3 kvistar
timjan
Lag till pickling
1/2 dl
vatten
1 dl
strösocker
1/2 tsk
salt
Friterad kapris
Oliver
späda blad av örter, t ex basilika

Gör så här

0 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (8)

(8)
Tack!

Klassisk italiensk höstmiddag

Höstgryta
Höstgryta
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Klassisk pasta
Klassisk pasta
Bolognese med pasta tagliatelle
Bolognese med pasta tagliatelle
Risotto
Risotto
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Klassiskt italienskt långkok
Klassiskt italienskt långkok
Ossobuco
Ossobuco