Rödingcarpaccio med kaprismajonnäs och picklade tomater

RÖSTA PÅ RECEPTET (21)

(21)

Vad tycker du?

3tim 40min 2 ingredienser
Goda sommarerbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda sommarerbjudanden

Rödingcarpaccio passar fint som lyxigare sommarmat eller som en smakrik förrätt året om, exempelvis som förrätt på nyårsafton. Kombinationen av de söta tomaterna, den salta kaprisen och den tunt skivade fisken som smälter i munnen är smått magisk. Vi har även testat att skära tunna skivor av oliver och strössla det över fisken- väldigt gott!

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.

Goda sommarerbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda sommarerbjudanden

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Rödingcarpaccio
400 g
rödingfilé eller Salmalax
1 tsk
salt
Kaprismajonnäs
1 tsk
dijonsenap
2 st
äggulor
2 1/2-3 dl
1 st
citron, skalet från
Dressing
1 st
citron, saften från
salt och peppar
Picklade tomater
250 g
körsbärstomater
2-3 kvistar
timjan
Lag till pickling
1/2 dl
vatten
1 dl
strösocker
1/2 tsk
salt
Friterad kapris
Oliver
Späda blad av örter tex oxalis eller basilika

Gör så här

Tips!

Skiva gärna oliver tunt och strössla över fisken!

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (21)

(21)

Vad tyckte du om receptet?

0 kommentarer

Grillat med italienska smaker

Grillad halloumi med zucchini och citron
Grillad halloumi med zucchini och citron
Fräst kål med italienska smaker och kycklingspett
Fräst kål med italienska smaker och kycklingspett
Grillad röding med sommarkål
Grillad röding med sommarkål
Rostade grönsaker med smulad fetaost
Rostade grönsaker med smulad fetaost
Bönor och grönkål till kryddiga kycklingben
Bönor och grönkål till kryddiga kycklingben
Krispigt grillad abborre
Krispigt grillad abborre
Grillad sparris med örtricotta
Grillad sparris med örtricotta
Salsicciaspett
Salsicciaspett