Minispett på fläskkarré med svartpepparmajonnäs och örtolja

RÖSTA PÅ RECEPTET (6)

(6)

Vad tycker du?

1 ingredienser

Fläskkarré som får tillagas på låg värme under längre tid blir härligt mör och saftig. Köttet i kombination med svartpepparmajonnäsen är en riktig fullträff. Majonnäsen får en härligt tydlig smak av svartpeppar när du först rostar pepparkornen i stekpannan, utan att det blir för starkt.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
350 g
fläskkarré
Marinad
citronzest
1 tsk
torkad oregano
salt
nymalen svartpeppar
1 dl
färsk persilja, finhackad
Svartpepparmajonnäs
2 tsk
hela svartpepparkorn
1 tsk
dijonsenap
1
ägg
1 tsk
salt
3 dl
Örtolja
1 kruka
basilika
1 kruka
bladpersilja
1 krm
salt
1 dl

Gör så här

Tips!

Tillaga köttet i ugn, ugnstemp ca 175 grader, eller sousvide, under längre tid till önskad temperatur för att få en mörare konsistens.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (6)

(6)

Vad tyckte du om receptet?

3 kommentarer

Therese Andersson

Har inte provat receptet än, men tänkte göra det nästa helg. Vid vilken temperatur ska spetten tillagas i ugnen, om man väljer att göra det.

Anna Mellberg

Hej Therese! 175 grader fungerar bra! Lycka till i köket önskar vännerna på Zeta