Rabarberkompott med mascarponekräm och mandelcrunch

RÖSTA PÅ RECEPTET (27)

(27)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

40min 5 ingredienser

Alla som älskar rabarber räcker upp en hand! Den syrliga rabarbern som faktiskt är en grönsak blir ljuvlig tillsammans med fluffig mascarpone och knapriga mandelkakor. Rabarberkompott som blir över är god att äta till frukostyoghurt eller på rostat bröd.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
8
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Rabarberkompott
400 g
rabarber
250 g
frysta jordgubbar
1/2
vaniljstång
1 dl
strösocker
2 msk
vatten
250g
grekisk youghurt
1/2 dl
florsocker
1/2 dl
amaretto, mandellikör
Rosémarinerade jordgubbar
500 g
färska jordgubbar
1 mks
florsocker
Toppings
1 frp
cantuccini, mandelskorpor
oxalis

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (27)

(27)

Vad tycker du?

0 kommentarer

Sensommarvecka med italienska smaker

Måndag
Måndag
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Tisdag
Tisdag
Sallad med kikärtor
Sallad med kikärtor
Onsdag
Onsdag
Snabb lasagne i stekpanna
Snabb lasagne i stekpanna
Torsdag
Torsdag
Lax i ugn med fetaost och oliver
Lax i ugn med fetaost och oliver
Fredag
Fredag
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Lördag
Lördag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja