Sallad Nicoise

RÖSTA PÅ RECEPTET (22)

(22)

Vad tycker du?

25min 9 ingredienser

Den här salladen är en riktig vår och sommardröm som är ett stående inslag på franska restauranger, speciellt på Rivieran. Den serveras gärna med ett svalt glas rosé eller vitt vin och färskt bröd. Ingredienserna i en sallad Nicoise kan variera, men tonfisk, ägg, oliver, sardeller och senapsdressing brukar utgöra basen.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
6
ägg
6
medelstora kokta potatisar, gärna Amadine
300 g
haricots verts
200 g
tonfisk
1/2
rödlök
1 frp
cocktailtomater, gärna i olika färger
2
Hjärtsallader
Dressing
2 msk
dijonsenap
1
vitlöksklyfta
3
Sardeller, filéer
2 tsk
kaprisspad
1 1/2 dl
1/2 dl
färsk timjan, hackad

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (22)

(22)

Vad tyckte du om receptet?

2 kommentarer

Håkan

Man ska väl koka potatisen? 🤔

Anna Mellberg

Hej Håkan! Ja, du har helt rättt. Använd gärna potatis som blivit över från en annan måltid. Vi har förtydligat receptet nu. Tack för att du uppmärksammade oss. Hälsningar vännerna på Zeta