Sallad Nicoise

RÖSTA PÅ RECEPTET (22)

(22)

Vad tycker du?

25min 9 ingredienser
Goda erbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda erbjudanden

Den här salladen är en riktig vår och sommardröm som är ett stående inslag på franska restauranger, speciellt på Rivieran. Den serveras gärna med ett svalt glas rosé eller vitt vin och färskt bröd. Ingredienserna i en sallad Nicoise kan variera, men tonfisk, ägg, oliver, sardeller och senapsdressing brukar utgöra basen.

Receptet är framtaget av Zeta.

Goda erbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda erbjudanden

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
6
ägg
6
medelstora kokta potatisar, gärna Amadine
300 g
haricots verts
200 g
tonfisk
1/2
rödlök
1 frp
cocktailtomater, gärna i olika färger
2
Hjärtsallader
Dressing
2 msk
dijonsenap
1
vitlöksklyfta
3
Sardeller, filéer
2 tsk
kaprisspad
1 1/2 dl
1/2 dl
färsk timjan, hackad

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (22)

(22)

Vad tyckte du om receptet?

2 kommentarer

Håkan

Man ska väl koka potatisen? 🤔

Anna Mellberg

Hej Håkan! Ja, du har helt rättt. Använd gärna potatis som blivit över från en annan måltid. Vi har förtydligat receptet nu. Tack för att du uppmärksammade oss. Hälsningar vännerna på Zeta

Sensommarvecka med italienska smaker

Måndag
Måndag
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Tisdag
Tisdag
Sallad med kikärtor
Sallad med kikärtor
Onsdag
Onsdag
Snabb lasagne i stekpanna
Snabb lasagne i stekpanna
Torsdag
Torsdag
Lax i ugn med fetaost och oliver
Lax i ugn med fetaost och oliver
Fredag
Fredag
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Lördag
Lördag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja