Saftig citron- och olivoljekaka

RÖSTA PÅ RECEPTET (141)

(141)

RÖSTA PÅ RECEPTET (141)

(141)

Vad tycker du?

45min

Varning utfärdas då det här är en kaka som skapar beroende! Här har vi valt en klassisk olivolja men önskar du kraftigare olivoljesmak så välj Zeta Fruttato Intenso.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
8
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
3
medelstora ägg
3 dl
strösocker
2
ekologiska citroner, citronzest och juice
2 tsk
vaniljsocker
3 dl
vetemjöl
1/2 tsk
salt
2 tsk
bakpulver

Gör så här

10 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (141)

(141)
Tack!

Kerstin

Kan jag byta ut vetemjölet mot mandelmjöl för att få den glutenfri?

Anna Mellberg

Hej Kerstin! Vi har inte provat att göra kakan glutenfri, men återkom gärna med resultat. Det finns en massa bra glutenfria mjölmixer för bakning som kan vara värda att testa också. Hälsningar vännerna på Zeta

Kaie

Hej. Ni nämner mjölkmängd i kommentaren (Ingrid). Ser ingen mjölk överhuvudtaget bland indigrienserna!? Och hur mycket juice? Juice från båda citronerna? Tycker receptet något ofullständigt, speciellt om man är ovan att baka.

Anna Mellberg

Hej! Tack för din fråga! Mjölken hade hamnat i ingredienslistan av misstag- och har plockats bort. Det är pressad saft/juice från 2 citroner som står i ingrediensförteckningen. Lycka till med baket önskar vännerna på Zeta

Ingrid

Hej, jag tror att ni använder för mkt mjölk till denna mjölmängd. Stämmer recept? Testade nu och det blev soppkoncistens. Hälkde i mer mjöl.
Mvh

Recept från kategorier