Saftig citron- och olivoljekaka

RÖSTA PÅ RECEPTET (175)

(175)

Vad tycker du?

45min 9 ingredienser

Varning utfärdas då det här är en kaka som skapar beroende! Här har vi valt en klassisk olivolja men önskar du kraftigare olivoljesmak så välj Zeta Fruttato Intenso.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
8
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
3
medelstora ägg
3 dl
strösocker
2
ekologiska citroner, citronzest och juice
2 tsk
vaniljsocker
3 dl
vetemjöl
1/2 tsk
salt
2 tsk
bakpulver

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (175)

(175)

Vad tycker du?

15 kommentarer

Emma

Väldigt god! Trodde smaken av olivolja skulle märkas men det gjorde den inte. Jag bytte 1 dl vetemjöl till mandelmjöl, hade vaniljpulver istället för vaniljsocker. Gjorde halva satsen som muffins och halva större kaka. Garnerade med flagad mandel + florsocker

Gunila

Jättegod kaka, jag minskade bara på sockret. Den håller sig också fräsch och saftig länge.

Anna Mellberg

Hej! Tack för att du tar dig tid att berätta vad du tycker och kul att du gör om receptet efter din smak. Varma hälsningar från vännerna på Zeta

Helén Karlstedt

Mmmmm……så frisk och god kaka. Den blev omtyckt och receptet fick jag dela med mig.

Kerstin

Kan jag byta ut vetemjölet mot mandelmjöl för att få den glutenfri?

Christian

Jag bytte ut vetemjölet mot mandelmjöl i samma mått för att göra den glutenfri. Det är möjligt att jag nån gång har ätit en godare kaka på konditori men av allt jag själv har bakat är detta den absolut godaste kakan någonsin. Står med fördel till sig i kylen en stund för då kommer smakerna fram på riktigt. Otroligt saftig och lyxig.

Anna Mellberg

Hej Kerstin! Vi har inte provat att göra kakan glutenfri, men återkom gärna med resultat. Det finns en massa bra glutenfria mjölmixer för bakning som kan vara värda att testa också. Hälsningar vännerna på Zeta

Anna

Åhhh vilket härligt recept! Måste testas ju😍! Ciaooooo👋🏽😊💖

Haije

Hej! Kan jag frysa in kakan?
Mvh från Zetafan

Anna Mellberg

Hej! Det går alldeles utmärkt att frysa in kakan. Hälsningar vännerna på Zeta

Ulla-Britt

Verkar mumsig måste testas eftersom man inte hittar påskkakan Colomba här

Kaie

Hej. Ni nämner mjölkmängd i kommentaren (Ingrid). Ser ingen mjölk överhuvudtaget bland indigrienserna!? Och hur mycket juice? Juice från båda citronerna? Tycker receptet något ofullständigt, speciellt om man är ovan att baka.

Anna Mellberg

Hej! Tack för din fråga! Mjölken hade hamnat i ingredienslistan av misstag- och har plockats bort. Det är pressad saft/juice från 2 citroner som står i ingrediensförteckningen. Lycka till med baket önskar vännerna på Zeta

Ingrid

Hej, jag tror att ni använder för mkt mjölk till denna mjölmängd. Stämmer recept? Testade nu och det blev soppkoncistens. Hälkde i mer mjöl.
Mvh

Sophie Berlin

Hej Ingrid,
Tack för input. Vi har nu tweakat receptet något.
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar