Saftig citron- och olivoljekaka
Vad tycker du?
Varning utfärdas då det här är en kaka som skapar beroende! Här har vi valt en klassisk olivolja men önskar du kraftigare olivoljesmak så välj Zeta Fruttato Intenso.
Receptet är framtaget av Zeta.
Varning utfärdas då det här är en kaka som skapar beroende! Här har vi valt en klassisk olivolja men önskar du kraftigare olivoljesmak så välj Zeta Fruttato Intenso.
Receptet är framtaget av Zeta.
10 kommentarer
RÖSTA PÅ RECEPTET (141)
(141)Kerstin
Kan jag byta ut vetemjölet mot mandelmjöl för att få den glutenfri?
Anna Mellberg
Hej Kerstin! Vi har inte provat att göra kakan glutenfri, men återkom gärna med resultat. Det finns en massa bra glutenfria mjölmixer för bakning som kan vara värda att testa också. Hälsningar vännerna på Zeta
Anna
Åhhh vilket härligt recept! Måste testas ju😍! Ciaooooo👋🏽😊💖
Haije
Hej! Kan jag frysa in kakan?
Mvh från Zetafan
Anna Mellberg
Hej! Det går alldeles utmärkt att frysa in kakan. Hälsningar vännerna på Zeta
Ulla-Britt
Verkar mumsig måste testas eftersom man inte hittar påskkakan Colomba här
Kaie
Hej. Ni nämner mjölkmängd i kommentaren (Ingrid). Ser ingen mjölk överhuvudtaget bland indigrienserna!? Och hur mycket juice? Juice från båda citronerna? Tycker receptet något ofullständigt, speciellt om man är ovan att baka.
Anna Mellberg
Hej! Tack för din fråga! Mjölken hade hamnat i ingredienslistan av misstag- och har plockats bort. Det är pressad saft/juice från 2 citroner som står i ingrediensförteckningen. Lycka till med baket önskar vännerna på Zeta
Ingrid
Hej, jag tror att ni använder för mkt mjölk till denna mjölmängd. Stämmer recept? Testade nu och det blev soppkoncistens. Hälkde i mer mjöl.
Mvh
Sophie Berlin
Hej Ingrid,
Tack för input. Vi har nu tweakat receptet något.
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta