Saftig citron- och olivoljekaka

RÖSTA PÅ RECEPTET (173)

(173)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

45min 9 ingredienser

Varning utfärdas då det här är en kaka som skapar beroende! Här har vi valt en klassisk olivolja men önskar du kraftigare olivoljesmak så välj Zeta Fruttato Intenso.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
8
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
3
medelstora ägg
3 dl
strösocker
2
ekologiska citroner, citronzest och juice
2 tsk
vaniljsocker
3 dl
vetemjöl
1/2 tsk
salt
2 tsk
bakpulver

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (173)

(173)

Vad tycker du?

14 kommentarer

Lämna ett svar till Sophie Berlin Avbryt svar

Gunila

Jättegod kaka, jag minskade bara på sockret. Den håller sig också fräsch och saftig länge.

Anna Mellberg

Hej! Tack för att du tar dig tid att berätta vad du tycker och kul att du gör om receptet efter din smak. Varma hälsningar från vännerna på Zeta

Helén Karlstedt

Mmmmm……så frisk och god kaka. Den blev omtyckt och receptet fick jag dela med mig.

Kerstin

Kan jag byta ut vetemjölet mot mandelmjöl för att få den glutenfri?

Christian

Jag bytte ut vetemjölet mot mandelmjöl i samma mått för att göra den glutenfri. Det är möjligt att jag nån gång har ätit en godare kaka på konditori men av allt jag själv har bakat är detta den absolut godaste kakan någonsin. Står med fördel till sig i kylen en stund för då kommer smakerna fram på riktigt. Otroligt saftig och lyxig.

Anna Mellberg

Hej Kerstin! Vi har inte provat att göra kakan glutenfri, men återkom gärna med resultat. Det finns en massa bra glutenfria mjölmixer för bakning som kan vara värda att testa också. Hälsningar vännerna på Zeta

Kaie

Hej. Ni nämner mjölkmängd i kommentaren (Ingrid). Ser ingen mjölk överhuvudtaget bland indigrienserna!? Och hur mycket juice? Juice från båda citronerna? Tycker receptet något ofullständigt, speciellt om man är ovan att baka.

Anna Mellberg

Hej! Tack för din fråga! Mjölken hade hamnat i ingredienslistan av misstag- och har plockats bort. Det är pressad saft/juice från 2 citroner som står i ingrediensförteckningen. Lycka till med baket önskar vännerna på Zeta

Ingrid

Hej, jag tror att ni använder för mkt mjölk till denna mjölmängd. Stämmer recept? Testade nu och det blev soppkoncistens. Hälkde i mer mjöl.
Mvh

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...