Marinerad fläskkarré med potatissallad

RÖSTA PÅ RECEPTET (227)

(227)

Vad tycker du?

2tim 40min 1 ingredienser
Goda sommarerbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda sommarerbjudanden

Grillad fläskkarré och hemmagjord potatissallad med italienska smaker. Marinaden tillför extra mycket smak till köttet.

Receptet är framtaget av Zeta.

Goda sommarerbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda sommarerbjudanden

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
600 g
fläskkarré, i bit
Marinad
1/2
röd chili, finhackad
1
vitlöksklyfta, finriven
1/2 dl
tomatpure
1 msk
japansk soja
1/2 dl
vatten
1 msk
rosmarin, finhackad
Potatissallad
800 g
kokt potatis, tärnad eller skivad
1
syrligt äpple, fint tärnad
4
salladslök, strimlade
1 msk
kaprisspad
10
basilikablad, strimlade
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (227)

(227)

Vad tyckte du om receptet?

4 kommentarer

anne

Hur långt i förväg kan man göra potatissalladen?

Anna Mellberg

Hej Anne!
Du kan göra potatissalladen dagen innan och förvara i kyl. Men utelämna äpplet och basilikan. Tärna äpplet och strimla basilika och blanda ner strax innan servering. Glad sommar önskar Anna på Zeta

Ken Bergström

Bra recept , men kan man marinera med denna marinad i48 timmar.
Ken

Sophie Berlin

Hej Ken,
Du kan gärna marinera över natten men mer än så rekommenderar vi inte.
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta

Sommarmat från medelhavsköket

Grekisk sommarsallad med fetaost och vattenmelon
Grekisk sommarsallad med fetaost och vattenmelon
Rostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater
Rostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater
Pastasallad till picknick med vispad fetaostdipp
Pastasallad till picknick med vispad fetaostdipp
Nykokt färsk majs med tre toppings
Nykokt färsk majs med tre toppings
Krispig bläckfisk med oliver, kapris och rostad potatis
Krispig bläckfisk med oliver, kapris och rostad potatis