Marinerad fläskkarré med potatissallad

RÖSTA PÅ RECEPTET (220)

(220)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

2tim 40min 1 ingredienser

Grillad fläskkarré och hemmagjord potatissallad med italienska smaker. Marinaden tillför extra mycket smak till köttet.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
600 g
fläskkarré, i bit
Marinad
1/2
röd chili, finhackad
1
vitlöksklyfta, finriven
1/2 dl
tomatpure
1 msk
japansk soja
1/2 dl
vatten
1 msk
rosmarin, finhackad
Potatissallad
800 g
kokt potatis, tärnad eller skivad
1
syrligt äpple, fint tärnad
4
salladslök, strimlade
1 msk
kaprisspad
10
basilikablad, strimlade
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (220)

(220)

Vad tycker du?

4 kommentarer

Lämna ett svar till Sophie Berlin Avbryt svar

anne

Hur långt i förväg kan man göra potatissalladen?

Anna Mellberg

Hej Anne!
Du kan göra potatissalladen dagen innan och förvara i kyl. Men utelämna äpplet och basilikan. Tärna äpplet och strimla basilika och blanda ner strax innan servering. Glad sommar önskar Anna på Zeta

Ken Bergström

Bra recept , men kan man marinera med denna marinad i48 timmar.
Ken

Sophie Berlin

Hej Ken,
Du kan gärna marinera över natten men mer än så rekommenderar vi inte.
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco