Mascarpone med pocherad rabarber och Cantuccini

RÖSTA PÅ RECEPTET (2)

(2)

Vad tycker du?

40min 1 ingredienser

Det här är en fräsch och pigg dessert med frisk mascarponekräm, rabarber som pocheras i prosecco och knapriga mandelskorpor. Den går utmärkt att förbereda i förväg, men vänta med att lägga upp den i serveringsglasen till strax innan servering för att bibehålla skorpornas knaprighet.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.

Ingredienser

Mascarponekräm
2
ägg
1/2 dl + 2 msk
florsocker
1
citron, zest
Rabarber
3-4 st
tunna rabarberstjälkar
1/2 dl
strösocker
1 nypa
äkta vaniljpulver
ca 1 1/2 dl
prosecco (kan vara över från igår)

Gör så här

Tips!

Om du har tjockare rabarber så går det fint att dela dem på längden så att de blir smalare.

Receptet går såklart lika bra att göra med vanliga cantuccini som innehåller vetemjöl om du inte har behov av att äta glutenfritt.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (2)

(2)

Vad tyckte du om receptet?

0 kommentarer

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...