Ravioli med ricotta och spenat

RÖSTA PÅ RECEPTET (151)

(151)

RÖSTA PÅ RECEPTET (151)

(151)

Vad tycker du?

1tim 30min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Hemmagjord ravioli fylld med krämig ricotta och spenat. Servera gärna med gyllene krispiga hasselnötter!

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
5 dl
durumvetemjöl
4
ekologiska ägg
Fyllning
200 g
färsk mangold eller spenat
1 dl
1/2
citron, finrivet skal
1 krm
nyriven muskotnöt
Salt och nymalen svartpeppar
Servering
Rostade hasselnötter

Gör så här

6 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (151)

(151)
Tack!

Lia

Smakerna är toppen tillsammans. Dock om du kavlar degen själv kavla den väldigt tunt!! Vi snackar någon millimeter. Och ha mjöl under, annars fastnar det. Mina blev alldeles för tjocka så blev inte klara ens efter 15 min och då kavlade jag dem ca 3 mm men det var alldeles för tjockt.

Hejsan

Måste man mixa ricottan och spenaten? Kan man istället för ravioli göra pasta och mixa med såsen?

Emma Olsson

Hejsan,
Det går absolut, tänka bara på att Ricotta inte är en ”len” ost vilket kan göra att det upplevs lite grynigt om du blandar pasta med ricotta.
Hälsningar, vännerna på Zeta

elin

Körde utan pastamaskin, kavlade degen istället. När raviolin är klar så kommer den flyta upp. Jättegott, tog mindre spenat mer ricotta. La sedan dom i en tomatsås som jag serverade i.