Ravioli med ricotta och spenat

RÖSTA PÅ RECEPTET (190)

(190)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

1tim 30min 3 ingredienser

Hemmagjord ravioli fylld med krämig ricotta och spenat. Servera gärna med gyllene krispiga hasselnötter!

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
5 dl
durumvetemjöl
4
ekologiska ägg
Fyllning
200 g
färsk mangold eller spenat
1 dl
1/2
citron, finrivet skal
1 krm
nyriven muskotnöt
Salt och nymalen svartpeppar
Servering
Rostade hasselnötter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (190)

(190)

Vad tycker du?

11 kommentarer

Tuva

Hej! Vanligtvis i pasta recept brukar man bara använda äggulan, men i detta recept specificeras det inte, och frågan är då om man tar i hela ägget?
🥚✨😁

Anna Mellberg

Hej Tuva!
I det här receptet ska du använda hela ägget! Lycka till önskar Anna på Zeta

Mia

Hej!

Funkar det att laga raviolin dagen innan och sedan värma upp dem dagen efter?

Anna Mellberg

Hej Mia! Du kan göra raviolin dagen innan och koka den dagen efter. Ibland har pastadegen blivit lite kladdig av fyllningen när den legat över natten, men oftast har det gått bra. Lycka till önskar vännerna på Zeta

Ingela Estenberg

Åh vilken bra pastadeg det blev. Jag har elektrisk pastamaskin å blev väldigt tunn och fin deg. Å jättegott med den fyllningen med ricotta, citronskal och spenat. Dock tillsatte jag lite vitlök också. Brynt smör och rostade hasselnötter.

Lia

Smakerna är toppen tillsammans. Dock om du kavlar degen själv kavla den väldigt tunt!! Vi snackar någon millimeter. Och ha mjöl under, annars fastnar det. Mina blev alldeles för tjocka så blev inte klara ens efter 15 min och då kavlade jag dem ca 3 mm men det var alldeles för tjockt.

Hejsan

Måste man mixa ricottan och spenaten? Kan man istället för ravioli göra pasta och mixa med såsen?

Emma Olsson

Hejsan,
Det går absolut, tänka bara på att Ricotta inte är en ”len” ost vilket kan göra att det upplevs lite grynigt om du blandar pasta med ricotta.
Hälsningar, vännerna på Zeta

elin

Körde utan pastamaskin, kavlade degen istället. När raviolin är klar så kommer den flyta upp. Jättegott, tog mindre spenat mer ricotta. La sedan dom i en tomatsås som jag serverade i.

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco