Ravioli med ricotta och spenat
Vad tycker du?
Hemmagjord ravioli fylld med krämig ricotta och spenat. Servera gärna med gyllene krispiga hasselnötter!
Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.
Hemmagjord ravioli fylld med krämig ricotta och spenat. Servera gärna med gyllene krispiga hasselnötter!
Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.
7 kommentarer
RÖSTA PÅ RECEPTET (165)
(165)Ingela Estenberg
Åh vilken bra pastadeg det blev. Jag har elektrisk pastamaskin å blev väldigt tunn och fin deg. Å jättegott med den fyllningen med ricotta, citronskal och spenat. Dock tillsatte jag lite vitlök också. Brynt smör och rostade hasselnötter.
Lia
Smakerna är toppen tillsammans. Dock om du kavlar degen själv kavla den väldigt tunt!! Vi snackar någon millimeter. Och ha mjöl under, annars fastnar det. Mina blev alldeles för tjocka så blev inte klara ens efter 15 min och då kavlade jag dem ca 3 mm men det var alldeles för tjockt.
Hejsan
Måste man mixa ricottan och spenaten? Kan man istället för ravioli göra pasta och mixa med såsen?
Emma Olsson
Hejsan,
Det går absolut, tänka bara på att Ricotta inte är en ”len” ost vilket kan göra att det upplevs lite grynigt om du blandar pasta med ricotta.
Hälsningar, vännerna på Zeta
elin
Körde utan pastamaskin, kavlade degen istället. När raviolin är klar så kommer den flyta upp. Jättegott, tog mindre spenat mer ricotta. La sedan dom i en tomatsås som jag serverade i.
Elin
Ungefär hur många raviolis blir det?
Emma Olsson
Hejsan Elin,
Receptet är framtaget för att kunna göra ravioli till fyra portioner. Mängden varierar beroende på storlek men vi uppskattar mängden till ca 25-30 st.
Hälsningar, vännerna Zeta