Ravioli med ricotta och spenat

RÖSTA PÅ RECEPTET (191)

(191)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

1tim 30min 3 ingredienser

Hemmagjord ravioli fylld med krämig ricotta och spenat. Servera gärna med gyllene krispiga hasselnötter!

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
5 dl
durumvetemjöl
4
ekologiska ägg
Fyllning
200 g
färsk mangold eller spenat
1 dl
1/2
citron, finrivet skal
1 krm
nyriven muskotnöt
Salt och nymalen svartpeppar
Servering
Rostade hasselnötter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (191)

(191)

Vad tycker du?

11 kommentarer

Lämna ett svar till Emma Olsson Avbryt svar

Tuva

Hej! Vanligtvis i pasta recept brukar man bara använda äggulan, men i detta recept specificeras det inte, och frågan är då om man tar i hela ägget?
🥚✨😁

Anna Mellberg

Hej Tuva!
I det här receptet ska du använda hela ägget! Lycka till önskar Anna på Zeta

Mia

Hej!

Funkar det att laga raviolin dagen innan och sedan värma upp dem dagen efter?

Anna Mellberg

Hej Mia! Du kan göra raviolin dagen innan och koka den dagen efter. Ibland har pastadegen blivit lite kladdig av fyllningen när den legat över natten, men oftast har det gått bra. Lycka till önskar vännerna på Zeta

Ingela Estenberg

Åh vilken bra pastadeg det blev. Jag har elektrisk pastamaskin å blev väldigt tunn och fin deg. Å jättegott med den fyllningen med ricotta, citronskal och spenat. Dock tillsatte jag lite vitlök också. Brynt smör och rostade hasselnötter.

Lia

Smakerna är toppen tillsammans. Dock om du kavlar degen själv kavla den väldigt tunt!! Vi snackar någon millimeter. Och ha mjöl under, annars fastnar det. Mina blev alldeles för tjocka så blev inte klara ens efter 15 min och då kavlade jag dem ca 3 mm men det var alldeles för tjockt.

Hejsan

Måste man mixa ricottan och spenaten? Kan man istället för ravioli göra pasta och mixa med såsen?

Emma Olsson

Hejsan,
Det går absolut, tänka bara på att Ricotta inte är en ”len” ost vilket kan göra att det upplevs lite grynigt om du blandar pasta med ricotta.
Hälsningar, vännerna på Zeta

elin

Körde utan pastamaskin, kavlade degen istället. När raviolin är klar så kommer den flyta upp. Jättegott, tog mindre spenat mer ricotta. La sedan dom i en tomatsås som jag serverade i.

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...