Vegetarisk pastagratäng med zucchini

RÖSTA PÅ RECEPTET (255)

(255)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

45min 11 ingredienser

Vegetarisk smakrik pastagratäng med zucchini, strozzapreti och pecorino, som får sin krämighet från mascarpone. En härlig vardagsmiddag.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman och Karolina Sparring.

Ingredienser

portioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
bananschalottenlök
1
zucchini
2
vitlöksklyftor
1/2 kruka
basilika
1/2 frp
100 g
pinjenötter
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (255)

(255)

Vad tycker du?

6 kommentarer

Joachim

Det här är sjukt gott, beroendeframkallande. Följ dock tipsen i tidigare kommentarer. Koka 7 minuter och använd hela burken mascarpone + pastavatten. Har flera gånger missat att köpa hem pinjenötter och använt vad som fanns. Cashew – nja, lite väl salta och specifik smak. Valnötter – ok. Solroskärnor – ok. Men definitivt bäst med pinjenötter. Har man inte pecorino hemma funkar det med parmigiano reggiano istället.

Birgitta

God, men hela burken mascarpone går åt och jag skulle föreslå en rejäl slurk av pastavattnet också, för den blir ganska torr. Tog i pistagenötter i själva smeten och det blev gott!

Katarina

Dubblerade mängden zuchinikräm samt kokade pastan i 7 minuter efter att ha läst kommentarerna här – då blev den perfekt! Tog även bara 40 gr pinjenötter (så stor som en normal påse är) och det räckte gott och väl.

Birgitta

Fin smak, men blev för knaprig eftersom pastan sög upp all zucchinikräm lite väl effektivt. Om jag gör den igen blir det med mer kräm, alternativt kokar jag pastan ett par minuter till så kanske den suger mindre.

Sensommarvecka med italienska smaker

Måndag
Måndag
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Tisdag
Tisdag
Sallad med kikärtor
Sallad med kikärtor
Onsdag
Onsdag
Snabb lasagne i stekpanna
Snabb lasagne i stekpanna
Torsdag
Torsdag
Lax i ugn med fetaost och oliver
Lax i ugn med fetaost och oliver
Fredag
Fredag
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Lördag
Lördag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja