Vegetarisk pastagratäng med zucchini

RÖSTA PÅ RECEPTET (245)

(245)

RÖSTA PÅ RECEPTET (245)

(245)

Vad tycker du?

45min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vegetarisk smakrik pastagratäng med zucchini, strozzapreti och pecorino, som får sin krämighet från mascarpone. En härlig vardagsmiddag.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman och Karolina Sparring.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
bananschalottenlök
1
zucchini
2
vitlöksklyftor
1/2 kruka
basilika
1/2 frp
100 g
pinjenötter
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

4 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (245)

(245)
Tack!

Katarina

Dubblerade mängden zuchinikräm samt kokade pastan i 7 minuter efter att ha läst kommentarerna här – då blev den perfekt! Tog även bara 40 gr pinjenötter (så stor som en normal påse är) och det räckte gott och väl.

Birgitta

Fin smak, men blev för knaprig eftersom pastan sög upp all zucchinikräm lite väl effektivt. Om jag gör den igen blir det med mer kräm, alternativt kokar jag pastan ett par minuter till så kanske den suger mindre.

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco