Vegetarisk pastagratäng med zucchini
Vad tycker du?
Vegetarisk smakrik pastagratäng med zucchini, strozzapreti och pecorino, som får sin krämighet från mascarpone. En härlig vardagsmiddag.
Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman och Karolina Sparring.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (255)
(255)Vad tycker du?
6 kommentarer
Joachim
Det här är sjukt gott, beroendeframkallande. Följ dock tipsen i tidigare kommentarer. Koka 7 minuter och använd hela burken mascarpone + pastavatten. Har flera gånger missat att köpa hem pinjenötter och använt vad som fanns. Cashew – nja, lite väl salta och specifik smak. Valnötter – ok. Solroskärnor – ok. Men definitivt bäst med pinjenötter. Har man inte pecorino hemma funkar det med parmigiano reggiano istället.
Birgitta
God, men hela burken mascarpone går åt och jag skulle föreslå en rejäl slurk av pastavattnet också, för den blir ganska torr. Tog i pistagenötter i själva smeten och det blev gott!
Katarina
Dubblerade mängden zuchinikräm samt kokade pastan i 7 minuter efter att ha läst kommentarerna här – då blev den perfekt! Tog även bara 40 gr pinjenötter (så stor som en normal påse är) och det räckte gott och väl.
Birgitta
Fin smak, men blev för knaprig eftersom pastan sög upp all zucchinikräm lite väl effektivt. Om jag gör den igen blir det med mer kräm, alternativt kokar jag pastan ett par minuter till så kanske den suger mindre.
Agneta
Hej,
hur mycket zucchini är 1 zucchini? de kan variera ganska mycket i storlek.
Sophie Berlin
Hej Agneta,
Vi rekommenderar en normalstor zucchini, 300-400 g.
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta