Spaghetti med soltorkade tomater, sardeller och stekt bröd

En mustig och god spaghetti toppad med krispigt bröd och med smaksättning av tomater och sardeller. Förr i tiden i Italien om man inte hade råd med dyr ost kunde man steka gammalt bröd och strö över pastan istället. Därför kallas rätten fattigmansparmesan i Italien.

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Tussa eller riv brödet i småbitar. Stek det krispigt i olivolja, låt det rinna av på ett hushållspapper.

Krossa vitlöksklyftorna genom att trycka till dem med bladet på en större kniv.

Hetta upp olivolja i en stekpanna och lägg i vitlöken och stek den under 2-3 minuter så de ger smak till oljan.

Ta bort vitlöken och lägg i sardellerna så att de ”smälter”. Tillsätt tomaterna.

Koka spaghettin al dente i saltat vatten, spara lite pastavatten innan du låter spaghettin rinna av genom ett durkslag.

Tillsätt ett par matskedar pastavatten i stekpannan och vänd ner den nykokta spaghettin.

Krydda med svartpeppar, toppa med persilja och det krispiga brödet.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

Halloumi

Vill du veta mer om Zetas halloumi

Läs mer

Vinn resa till Italien!

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.