Spaghetti pesto

RÖSTA PÅ RECEPTET (97)

(97)

RÖSTA PÅ RECEPTET (97)

(97)

Vad tycker du?

15min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Spaghetti pesto är en klassik italiensk pastarätt med en smakrik röra gjord på färsk basilika, olivolja och solrosfrön. Serveras som lunch eller middag.

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 dl
solrosfrön
2 krukor
blad och späda stjälkar basilika
salt
nymald svartpeppar

Gör så här

Tips!

Det går utmärkt att köpa Zetas goda färdiga pesto också.

5 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (97)

(97)
Tack!

Heidi

Hej! Min pesto vill inte gå ihop. Oljan är liksom separat från den övriga massan som är rätt så tjock. Varför blir det så tros? Jag har följt reseptet.

Sophie Berlin

Hej Heidi,
Prova att mixa ihop peston med en stavmixer, då brukar den gå ihop igen. Alternativt om du gör i vanlig hushållsmixer så droppa i oljan lite i taget i början och tillsätt en större stråla mot slutet, precis som när man gör en majonnäs. Hoppas det ska lyckas bättre nästa gång.
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta

Klassisk italiensk höstmiddag

Höstgryta
Höstgryta
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Klassisk pasta
Klassisk pasta
Bolognese med pasta tagliatelle
Bolognese med pasta tagliatelle
Risotto
Risotto
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Klassiskt italienskt långkok
Klassiskt italienskt långkok
Ossobuco
Ossobuco