Spaghetti pesto

RÖSTA PÅ RECEPTET (101)

(101)

RÖSTA PÅ RECEPTET (101)

(101)

Vad tycker du?

15min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Spaghetti pesto är en klassik italiensk pastarätt med en smakrik röra gjord på färsk basilika, olivolja och solrosfrön. Serveras som lunch eller middag.

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 dl
solrosfrön
2 krukor
blad och späda stjälkar basilika
salt
nymald svartpeppar

Gör så här

Tips!

Det går utmärkt att köpa Zetas goda färdiga pesto också.

5 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (101)

(101)
Tack!

Heidi

Hej! Min pesto vill inte gå ihop. Oljan är liksom separat från den övriga massan som är rätt så tjock. Varför blir det så tros? Jag har följt reseptet.

Sophie Berlin

Hej Heidi,
Prova att mixa ihop peston med en stavmixer, då brukar den gå ihop igen. Alternativt om du gör i vanlig hushållsmixer så droppa i oljan lite i taget i början och tillsätt en större stråla mot slutet, precis som när man gör en majonnäs. Hoppas det ska lyckas bättre nästa gång.
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco