Spaghetti pesto

Spaghetti pesto är en riktigt klassiker med den smakrika röran med basilika från Genua. God till pasta, men också på brödet tillsammans med italienska charkuterier. Här är en variant med rostade solroskärnor.

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Rosta solrosfrön i en stekpanna med lite olivolja, låt dem svalna.

Lägg dem i en mixer tillsammans med basilika, parmesan och olivolja. Kör till en fin pesto.

Vänd ner nykokt pasta i peston och servera.

Vill du inte göra den själv kan du använda någon färdig pesto alla genovese från Zeta.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

    Det går utmärkt att köpa Zetas goda färdiga pesto också.

Bli inspirerad av Zeta

Halloumi

Vill du veta mer om Zetas halloumi

Läs mer

Vinn resa till Italien!

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.