Spaghetti pesto

RÖSTA PÅ RECEPTET (110)

(110)

Vad tycker du?

15min 9 ingredienser

Spaghetti pesto är en klassik italiensk pastarätt med en smakrik röra gjord på färsk basilika, parmesan, olivolja och solrosfrön. Serveras som lunch eller middag.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 dl
solrosfrön
2 krukor
basilika
1 klyfta
vitlök
salt
nymald svartpeppar
1/2 frp

Gör så här

Tips!

Vill du inte göra peston själv kan du använda någon färdig pesto alla genovese från Zeta.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (110)

(110)

Vad tycker du?

4 kommentarer

Heidi

Hej! Min pesto vill inte gå ihop. Oljan är liksom separat från den övriga massan som är rätt så tjock. Varför blir det så tros? Jag har följt reseptet.

Sophie Berlin

Hej Heidi,
Prova att mixa ihop peston med en stavmixer, då brukar den gå ihop igen. Alternativt om du gör i vanlig hushållsmixer så droppa i oljan lite i taget i början och tillsätt en större stråla mot slutet, precis som när man gör en majonnäs. Hoppas det ska lyckas bättre nästa gång.
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar