Baljväxtrisotto med räkor och zucchini

Fräsch variant på norditaliensk risotto, som är gjord på ris av röda linser och gröna ärtor, med trevliga tillbehör som zucchini och räkor. Perfekt till en vårbuffé eller som en härlig vardagsrätt.

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Skölj riset noga i kallt vatten och värm buljongen.

Hetta upp oljan i en vid kastrull, fräs löken i någon minut på medelvärme utan att den tar färg.

Lägg i det sköljda riset och fräs med det i ytterligare 1 minut, höj värmen.

Tillsätt vinet och låt det koka in nästan helt. Sänk värmen till medelvärme igen och tillsätt ett par deciliter varm buljong.

Låt det koka in och mata sedan i mer efterhand, rör om ofta och i botten, så att risotton inte sätter sig.

Fräs under tiden zucchinin tillsammans med vitlöken i olivolja så att den mjuknar, smaksätt med rivet citronskal, salt och peppar.

När risotton börjar bli klar, när det mesta av buljongen är tillsatt, stäng av värmen och tillsätt osten. Smaka av med lite salt och svartpeppar. Späd risotton med ytterligare buljong om den är för tjock.

Lägg upp risotton på ett fat och toppa med räkor, zucchinifräs och lite persilja.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.