Zeta Risoni
Zeta Risoni är en liten risformad pasta bakad på durumvete med 14 procent protein. Detta ger en fyllig smak och bra tuggmotstånd, al dente-känsla, genom hela måltiden. Risoni passar framför allt bra i soppor och sallader men är också barnens favorit. Risoni är även gott med mer traditionella pastasåser baserade på tomater och andra grönsaker, men också med svamp, kött, fisk och skaldjur.
Ingredienser | DurumVETEmjöl. Kan innehålla spår av SOJA och SENAP. |
Avrunnen vikt | g |
Tillagning | Koka upp en stor kastrull med vatten. För varje 100 gram pasta behöver du 1 liter vatten och ½ matsked salt. Häll i saltet när vattnet kokar, och lägg sedan i pastan. Rör om då och då. Låt den koka 9 minuter för al dente. |
Förvaring och hållbarhet öppnad förpackning | Torrt, ej över normal rumstemperatur |
Näringsvärden | Energi 1555 kJ, 367 kcal Fett 1.5 g Kolhydrat 73 g Protein 14 g Salt 0 g |