Zeta Penne Rigate Glutenfri
Zeta Glutenfri Penne Rigate är pasta bakad på mjöl av råris och vitt ris, majsmjöl och potatisstärkelse. Pastan är valsad till ojämn yta så att smakerna absorberas bättre. Glutenfri Penne Rigate smakar väldigt likt vanlig pasta och har fina kokegenskaper, kokar inte sönder och har bra al dente-känsla. Den passar väldigt bra ihop med finfördelade såser med små bitar som kan smita in i röret. Penne betyder fjäderpenna och rigate beskriver att den är räfflad.
Ingredienser | Majsmjöl (gult, vitt), rismjöl 25%, rårismjöl, potatisstärkelse, emulgeringsmedel E471. Kan innehålla spår av SOJA. |
Avrunnen vikt | g |
Tillagning | Tillagning: Koka upp en stor kastrull med vatten. För varje 100 gram pasta behöver du 1 litervatten och ½ matsked salt. Häll i saltet när vattnet kokar, och lägg sedan i pastan.Rör om då och då. Låt den koka 12-13 minuter. |
Förvaring oöppnad förpackning | Torrt, ej över normal rumstemperatur. |
Näringsvärden | Energi 1445 kJ, 341 kcal Fett 2 g Kolhydrat 73 g Protein 6 g Salt 0 g |