Fiskgryta puttanesca med risoni

RÖSTA PÅ RECEPTET (37)

(37)

Vad tycker du?

40min 9 ingredienser

Variant på den klassiska rätten pasta puttanesca med fisk. En härlig fiskgryta med smak av tomater, kapris och oliver. Serveras tillsammans med risoni, en risformad pasta.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman och Karolina Sparring.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
600 g
torskfilé
1-2
vitlöksklyftor, finhackade
1-2
små torkade chilifrukter (peperoncini)
1 frp
konserverade körsbärstomater
1/2 tsk
salt
färsk bladpersilja
Tillbehör
1 frp

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (37)

(37)

Vad tyckte du om receptet?

3 kommentarer

Jacob

Ska det verkligen vara 1 dl olivolja? Det låter mycket.

Anna Mellberg

Hej Jacob! Det går alldeles utmärkt att laga denna gryta med 1/2 dl olivolja, så vi ändrade i receptet. Vill man ha extra mycket olivoljesmak är det bättre att ringla en smakrik olivolja över grytan strax innan servering. Tack för att du uppmärksammade oss på det. Hälsningar Zetas provkök

Peter

Supergott! Perfekt höstmat som står och puttrar och sköter sig själv.

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...