Fiskgryta puttanesca med baljväxtris

Variant på den klassiska rätten pasta puttanesca med fisk och baljväxtris. En härlig fiskgryta med smak av tomater, kapris och oliver. Fiskgrytan är god till något av våra baljväxtris.

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Hetta upp olivolja i en stekgryta.

Skala och finhacka vitlöken. Bryn vitlök och peperoncini 2-3 min.

Tillsätt körsbärstomater, kapris och oliver. Sjud 10-15 min. Smaka av med lite salt.

Skär fisken portionsbitar. Lägg ner i grytan och sjud under lock 5-8 min. Vänd fisken försiktigt några gånger.

Strö över grovhackad persilja och servera grytan tillsammans med nykokt baljväxtris.

Baljväxtris

Spola riset noga i kallt vatten och koka i rikligt med vatten enligt anvisningen på förpackningen.

När riset är klart, skölj riset hastigt i kallt vatten och ringla över lite olivolja innan du häller grytan över riset.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

Halloumi

Vill du veta mer om Zetas halloumi

Läs mer

Vinn hushållsmaskiner från Smeg

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.