Fiskgryta puttanesca med risoni

RÖSTA PÅ RECEPTET (38)

(38)

Vad tycker du?

40min 9 ingredienser

Variant på den klassiska rätten pasta puttanesca med fisk. En härlig fiskgryta med smak av tomater, kapris och oliver. Serveras tillsammans med risoni, en risformad pasta.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman och Karolina Sparring.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
600 g
torskfilé
1-2
vitlöksklyftor, finhackade
1-2
små torkade chilifrukter (peperoncini)
1 frp
konserverade körsbärstomater
1/2 tsk
salt
färsk bladpersilja
Tillbehör

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (38)

(38)

Vad tyckte du om receptet?

3 kommentarer

Lämna ett svar till Peter Avbryt svar

Jacob

Ska det verkligen vara 1 dl olivolja? Det låter mycket.

Anna Mellberg

Hej Jacob! Det går alldeles utmärkt att laga denna gryta med 1/2 dl olivolja, så vi ändrade i receptet. Vill man ha extra mycket olivoljesmak är det bättre att ringla en smakrik olivolja över grytan strax innan servering. Tack för att du uppmärksammade oss på det. Hälsningar Zetas provkök

Peter

Supergott! Perfekt höstmat som står och puttrar och sköter sig själv.