Citronpasta linguine med rostade pistagenötter

En fräsch och härligt smakrik pasta med få ingredienser och som går snabbt att laga till. Härliga smaker av citron, vitlök, parmesan och pistagenötter.

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Koka upp en kastrull med saltat vatten till pastakoket.

Häll den rivna parmesanosten i en skål. Tillsätt finrivet citronskal, citronsaft och ca 1 msk god olivolja.

Skiva vitlöken tunt. Stek vitlöken mjuk i lite olivolja på svag värme. Koka pastan al dente, behåll lite tuggmotstånd. Spar ca 1 dl av pastavattnet innan du häller av det.

Blanda ner avrunnen pasta i stekpannan med vitlöken. Vänd ner ca 1 dl kokvatten, parmesanröran och rostade pistagenötter.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

Halloumi

Vill du veta mer om Zetas halloumi

Läs mer

Vinn hushållsmaskiner från Smeg

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.