Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Musslor
  • 1 schalottenlök finhackad
  • 1 vitlöksklyfta finhackad
  • 1 knippe bladpersilja finhackad
  • 1 1/2 dl vitt vin
  • 4 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • salt
  • peppar
  • 1/2 kg blåmusslor tvättade och ansade
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Värm buljongen i en kastrull för sig.

Fräs schalottenlöken mjuk i rikligt med olivolja i en tjockbottnad kastrull på låg värme utan att den tar färg.

Tillsätt riset, höj värmen och låt fräsa i ytterligare någon minut till dess att riset blandat sig väl med löken och känns torrt.

Häll i vinet och låt koka tills det ångat bort.

Rör om hela tiden.

Tillsätt den varma buljongen, lite i taget.

Börja med 3-4 dl ta sedan 1 dl i taget efter hand som riset suger åt sig buljongen.

Rör om ofta och sänk värmen.

Tillsätt salladen när det återstår 3 minuter av koktiden.

Ta bort kastrullen från värmen och rör ner 2 msk olivolja och parmesanost, blåmusslorna och persiljan.

Spara några musslor för garnering.

Fördela risotton på tallrikarna och strö över lite riven Grana Padano och ringla över lite olivolja.

Koka musslor:
Fräs schalottenlök, vitlök och persilja mjuk i en stor kastrull utan att det tar färg.

Lägg i musslorna, salta, peppra och häll på vitt vin och koka under lock.

Skaka eller rör om regelbundet tills alla musslor öppnat sig efter ungefär 2 minuter.

Släng de musslor som inte har öppnat sig.

Låt dom inte koka för länge, då blir de sega.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Risotton ska sjuda lugnt och röras om ofta under tillsättning av buljong. Den är klar när riset är löst med en kärna som ger visst tuggmotstånd. Det tar ca 18-20 minuter.
Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

Information

Återkallelse av Zeta Fuet och Zeta Rökt Fuet 170g.

Läs Mer Reklamation

Läs om våra goda nyheter 2017

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.