Pasta Pappardelle Carbonara

Carbonara med pasta Pappardelle. Pasta carbonara är en klassisk italienskt pastarätt med pancetta och ägg - mycket svartpeppar och parmesanost.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Koka pastan enligt anvisning på paketet. Spara 1/2 dl av kokvattnet.

Stek pancetta och vitlök i lite av olivoljan.

Vispa ihop äggulor och riven ost i en skål, blanda med 2-3 msk avsvalnat pastavatten.

Vänd ner den nykokta pastan i stekpannan med pancetta. Vänd ner ägg- och ostblandningen.

Smaka av med salt, svartpeppar och lite parmesanost. Späd med pastavatten tills du får önskad konsistens.

Lägg 1 äggula på varje portion om du önskar.

Strö på lite extra parmesan och ringla över lite olivolja.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

Halloumi

Vill du veta mer om Zetas halloumi

Läs mer

Vinn hushållsmaskiner från Smeg

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.