Italienska piroger

RÖSTA PÅ RECEPTET (54)

(54)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

2tim 40min 9 ingredienser

Frasigt friterade piroger med ost, soltorkade tomater och färska örter. Utmärkt som småplock eller på en buffé. I Italien kallas dessa piroger Panzerotti.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.

Ingredienser

st piroger
20
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Degen
25 g
jäst
2 dl
vatten
1 dl
mjölk
1 tsk
socker
1 tsk
salt
3 dl
durumvetmjöl
4-5 dl
vetemjöl
Till fritering
1 l
frityrolja
Ostfyllning
250 g
1 burk
lätt soltorkade tomater, avrunna
2 msk
färsk basilika finhackad
eller oregano

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (54)

(54)

Vad tycker du?

2 kommentarer

Lena

Kan dessa förberedas och tillagas dagen innan, eller är de godast färska?

Anna Mellberg

Hej Lena! Kul att du har hittat till det här receptet, vi älskar dessa frasiga små piroger. De är absolut godast nyfriterade och tjänar inte på att göras dagen innan. Hälsningar vännerna på Zeta

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...