Recept från Zeta: Risotto med citron och rucola

Risotto med citron och rucola

Risotto al Limone e Rucola - Risotto med frisk smak av citron och rucola.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Blanda citronolivolja och rivet skal av citron i en liten skål och låt dra medan du gör risotton.

Börja med att värma buljongen i en kastrull för sig.

Fräs schalottenlöken mjuk i rikligt med olivolja i en tjockbottnad kastrull på låg värme utan att den tar färg.

Tillsätt riset, höj värmen och låt fräsa i ytterligare någon minut till dess att riset blandat sig väl med löken och känns torrt.

Häll i vinet och låt koka tills det ångat bort.

Rör om hela tiden.

Tillsätt den varma buljongen, lite i taget.

Börja med 3-4 dl och ta sedan 1 dl i taget efter hand som riset suger åt sig buljongen.

Rör om ofta och sänk värmen.

Risotton ska sjuda lugnt och röras om ofta under tillsättning av buljong.

Risotton ska bli lös med en kärna i riset som ger visst tuggmotstånd.

Det tar ca 18-20 minuter.

Ta bort kastrullen från värmen och rör ner 2 msk olivolja och parmesanost.

Smaksätt med salt och peppar.

Skär rucolan i mindre bitar (spara några hela till garnering).

Vänd ner rucolan och 3 msk Crema di Balsamico Limone i risotton.

Fördela på tallrikarna.

Skeda över citronolivolja och garnera med rucolablad, parmesanost och citronskal.

Stäng

Inköpslista

Stäng
Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.