Delizie med prosciutto cotto

RÖSTA PÅ RECEPTET (103)

(103)

RÖSTA PÅ RECEPTET (103)

(103)

Vad tycker du?

40min
Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Delizie är en god och enkel gratäng med mascarpone, prosciutto, parmesan och smakrik tomatsås.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
finhackade vitlöksklyftor
1 burk
finkrossade tomater
1 dl
vatten
1/2 tsk
torkad timjan
250 g
färska lasagneplattor
1 frp
Mascarpone, á 250 g
1 kruka
basilika
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

2 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (103)

(103)
Tack!

Helena Hallström Wallner

Hej, det var slut på ricotta i butiken i dessa Corona-tider. Kan jag använda créme fraîche i stället?

Undrar vänligen

Helena H Wallner

Emma Olsson

Hej Helena,
Tack för att du tog dig tid att höra av dig till oss! I receptet använder man mascarpone istället för ricotta. Du kan ersätta mascarpone med creme fraiche, men eftersom att creme fraiche har en tendens att bli lite rinnig när man hettar upp den finns det en risk för det.
Hälsningar, Emma från Zeta

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.