Delizie med prosciutto cotto

RÖSTA PÅ RECEPTET (86)

(86)
40min
Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

Delizie är en god och enkel gratäng med mascarpone, prosciutto, parmesan och smakrik tomatsås.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
finhackade vitlöksklyftor
1 dl
vatten
1/2 tsk
torkad timjan
250 g
färska lasagneplattor
1 frp
Mascarpone, á 250 g
1 kruka
basilika
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

Kommentera

Helena Hallström Wallner

Hej, det var slut på ricotta i butiken i dessa Corona-tider. Kan jag använda créme fraîche i stället?

Undrar vänligen

Helena H Wallner

Emma Olsson

Hej Helena,
Tack för att du tog dig tid att höra av dig till oss! I receptet använder man mascarpone istället för ricotta. Du kan ersätta mascarpone med creme fraiche, men eftersom att creme fraiche har en tendens att bli lite rinnig när man hettar upp den finns det en risk för det.
Hälsningar, Emma från Zeta

Bli inspirerad av Zeta

En 50-årig smakresa

I år firar vi 50 år av goda smakupplevelser.

Besök Zetas jubileumssajt

Pappardini med kyckling

Snabblagat!

Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.

Recept under 30 min

Följ oss på våra sociala kanaler

Frittata på grönkål och spaghetti

Animal welfare

Djurvälfärdsprogram där gårdarna följer EUs lagstiftning, men kraven är ännu tuffare.

Läs mer om animal welfare

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.