Delizie med prosciutto cotto

RÖSTA PÅ RECEPTET (104)

(104)

RÖSTA PÅ RECEPTET (104)

(104)

Vad tycker du?

40min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Delizie är en god och enkel gratäng med mascarpone, prosciutto, parmesan och smakrik tomatsås.

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
finhackade vitlöksklyftor
1 burk
finkrossade tomater
1 dl
vatten
1/2 tsk
torkad timjan
1
(ca 400 g) zucchini
250 g
färska lasagneplattor
1 frp
Mascarpone, á 250 g
1 kruka
basilika
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

4 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (104)

(104)
Tack!

Anna U

Hej! Har ni inte missat zucchinin i receptet? Mvh Anna

Sophie Berlin

Hej Anna,
Just i det här receptet var det inte zucchini med men är tillagt nu. Vi håller med om att det är extra gott med zucchini i. 🙂
Bästa hälsningar, vännerna på Zeta

Helena Hallström Wallner

Hej, det var slut på ricotta i butiken i dessa Corona-tider. Kan jag använda créme fraîche i stället?

Undrar vänligen

Helena H Wallner

Emma Olsson

Hej Helena,
Tack för att du tog dig tid att höra av dig till oss! I receptet använder man mascarpone istället för ricotta. Du kan ersätta mascarpone med creme fraiche, men eftersom att creme fraiche har en tendens att bli lite rinnig när man hettar upp den finns det en risk för det.
Hälsningar, Emma från Zeta

Sensommarvecka med italienska smaker

Måndag
Måndag
Pastasallad med vispad fetaost
Pastasallad med vispad fetaost
Tisdag
Tisdag
Sallad med kikärtor
Sallad med kikärtor
Onsdag
Onsdag
Snabb lasagne i stekpanna
Snabb lasagne i stekpanna
Torsdag
Torsdag
Lax i ugn med fetaost och oliver
Lax i ugn med fetaost och oliver
Fredag
Fredag
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Lördag
Lördag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Söndag
Söndag
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor