Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.
Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.
150 g
750 ml
250 ml
360 g
140 g
100 ml
180 g
Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.
Pastagratäng eller på italienska "al forno" är ett gott och enkelt alternativ. Också ett bra sätt att förvandla rester till en god middag.
Vegetarisk smakrik pastagratäng med zucchini, strozzapreti och pecorino, som får sin krämighet från mascarpone. En härlig vardagsmiddag.
(156)
Gratinerad svamp med parmesan och bröd. Perfekt som egen rätt med goda tillbehör eller som ett eget tillbehör.
(11)
En enkel och smakrik ratatouille med italienska smaker och fetaost. Perfekt som tillbehör eller till buffébordet
(67)
Ugnsgratinerad aubergine med tomat, parmesan, mozzarella och persilja.
(54)
Snabblagad gratäng med smakrik spansk chorizo, krispigt osttäcke och finhackad persilja.
(42)
Delizie är en god och enkel gratäng med mascarpone, prosciutto, parmesan och smakrik tomatsås.
(83)
Melanzane alla parmigiana är en italiensk vegetarisk auberginegratäng med aubergine, tomatsås, mozzarella och parmesan.
(260)
Ugnsgratinerade svartrötter med krispigt lager av parmesan ger rötterna en härlig sälta och umami.
(23)
Sältan från halloumi och sötman från ugnsrostade grönsaker gör detta till ett gott tillbehör till kött och fågel, men också god som en egen, vegetarisk rätt.
(96)
De ugnsgratinerade grönsakerna får i det här receptet sällskap av en krämig och smakrik ostsås på gorgonzola och mascarpone.
(1)
Pastagratäng med Salsiccia och tre ostar; mozzarella, parmesan och ricotta. Perfekt för en middag med vänner!
(36)
Parmesangratinerade grönsaker med färsk timjan och vitlök. Serveras med fördel till kyckling, fisk eller en bit kött.
(5)
En riktigt god pastagratäng med pancetta och mozzarella. Med allt i ett blir det lite extra gott!
(72)
Tortiglioni al Forno - en härlig gratäng med solmogna tomater, salsiccia, mozzarella och ricotta.
Pastagratäng är enkelt och gott. Man kan med fördel använda överbliven pasta från dagen innan till denna rätt.
(95)
Bjud hem vänner på middag med denna goda pastagratäng med tre sorters ost. Okomplicerad och rustik rätt som faller de flesta i smaken!
(3)
En härlig vegetarisk gratäng - lika god som den är lättlagad.
(161)
En krämig vegetarisk pastagratäng med broccoli och kantareller.
(33)
Öppen vegetarisk lasagne fylld med soltorkade tomater, grillad paprika, mascarpone och gröna blad.
(64)
Festlig pastagratäng med många smaker som du enkelt serverar till många.
(97)
Matig, vegetarisk lasagne med mycket smak som är enkel och perfekt att bjuda på.
(34)
Nykokt pasta pappardelle i tomatsås med vitlöks- och persiljedoftande grillad kyckling - Pappardelle al pollo cacciatore.
Vegetarisk auberginegratäng med en mustig tomatsås och fräst vitlök som toppas med lagrad parmesan. Utmärkt som den är eller som ett tillbehör.
(79)
En moussaka med potatis blir mildare i smaken. Prova också gärna att göra en med enbart potatis.
(451)
Klassisk lasagne som smakar lika gott som i Italien. I en Lasagne al forno varvas pastaplattor med bechamelsås, ost och köttfärssås.
(365)
Vegetarisk lasagne med goda grönsaker och ricotta. Servera med en sallad.
(330)
Gratinerad fänkål i ugn med parmesan och citron - Finocchio al forno.
(228)
På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.
Kopierad