Bönor i ugn med tomatsås

RÖSTA PÅ RECEPTET (155)

(155)
35min

En härlig vegetarisk gratäng - lika god som den är lättlagad.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
2 - 4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
vitlöksklyftor, tunt skivade
1
kvist rosmarin
salt
svartpeppar
socker
1 burk
Borlottibönor Ekologiska, à 380 g sköljda
2 st
Zeta Mozzarella, à 125 g nedskurna i mindre bitar

Gör så här

Tips!

Mozzarellaost är inte bara en klassiker i tomatsallad med basilika, ”caprese”, utan passar även utmärkt till gratänger!

Kommentera

David

Den här rätten är helt fantastiskt god och blivit en av våra favoriter. Kan verkligen rekommendera den här. Våran egna lilla knorr är att grovriva parmesan ost ovanpå innan den åker in i ugnen. Att sedan servera den med sparris och ett gott bröd vid sidan av skapar magi. Ett glas rött till är inte heller en nackdel för smakupplevelsen. Laga och njut!

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.