Bönor i ugn med tomatsås

RÖSTA PÅ RECEPTET (207)

(207)

Vad tycker du?

35min 9 ingredienser

En härlig vegetarisk gratäng – lika god som den är lättlagad.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
2 - 4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
vitlöksklyftor, tunt skivade
1
kvist rosmarin
1 frp
krossade tomater
salt
svartpeppar
socker

Gör så här

Tips!

Mozzarellaost är inte bara en klassiker i tomatsallad med basilika, ”caprese”, utan passar även utmärkt till gratänger!

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (207)

(207)

Vad tyckte du om receptet?

2 kommentarer

Agnes

Min favoriträtt. Tar alltid två mozzarellor dock. Världens bästa recept.

David

Den här rätten är helt fantastiskt god och blivit en av våra favoriter. Kan verkligen rekommendera den här. Våran egna lilla knorr är att grovriva parmesan ost ovanpå innan den åker in i ugnen. Att sedan servera den med sparris och ett gott bröd vid sidan av skapar magi. Ett glas rött till är inte heller en nackdel för smakupplevelsen. Laga och njut!

Sommarmat från medelhavsköket

Grekisk sommarsallad med fetaost och vattenmelon
Grekisk sommarsallad med fetaost och vattenmelon
Rostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater
Rostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater
Pastasallad till picknick med vispad fetaostdipp
Pastasallad till picknick med vispad fetaostdipp
Nykokt färsk majs med tre toppings
Nykokt färsk majs med tre toppings
Krispig bläckfisk med oliver, kapris och rostad potatis
Krispig bläckfisk med oliver, kapris och rostad potatis