Auberginegratäng med vitlök och parmesan

RÖSTA PÅ RECEPTET (112)

(112)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

45min 12 ingredienser

Vegetarisk auberginegratäng med en mustig tomatsås och fräst vitlök som toppas med lagrad parmesan. Utmärkt som den är eller som ett tillbehör.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
aubergine, skuren i 1 cm tjocka skivor
salt
2
vitlöksklyftor, tunt skivade
1 burk
hela tomater
1 dl
vitt vin
några
basilikablad
salt
strösocker
svartpeppar

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (112)

(112)

Vad tycker du?

2 kommentarer

roing.eva@gmail.com

Det går åt väldigt mycket mer olivoljan än vad som stor i receptet att steka aubergineskivorna! Det tar lång tid om man skall göra en större form.
Kan man steka dem i ugnen istället?
Eller använda rapsolja?

Anna Mellberg

Hej Eva! Du kan steka aubergineskivorna i ugnen också. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och pensla med olivolja. Ugnsstek i 200 grader i ca 10 minuter eller tills de fått fin färg och blivit mjuka. Du kan använda rapsolja, men vi föredrar olivolja eftersom den också ger viss smak-karaktär. Lycka till önskar vännerna på Zeta.

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco