Auberginegratäng med vitlök och parmesan

Vegetarisk auberginegratäng med en mustig tomatsås och fräst vitlök som toppas med lagrad parmesan. Utmärkt som den är eller som ett tillbehör.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Lägg den skivade auberginen på en plåt eller ett fat och strö över lite salt.

Låt stå minst 3 minuter.

Torka av vätskan som bildats och stek skivorna i olivolja tills de fått fin färg.

Lägg dem åt sidan.

Sås: Fräs vitlök i olivolja utan att den får färg i några minuter.

Häll på tomater, vitt vin och lägg i basilikan.

Låt koka ihop ca 10 minuter.

Smaka av med salt, 1 nypa socker och svartpeppar.

Lägg såsen i botten på en ugnsfast form och lägg på aubergineskivorna.

Avsluta med att strö på parmesanosten och grädda i ugn på 220 grader i ca 20 minuter.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.