Gratinerad fänkål

RÖSTA PÅ RECEPTET (322)

(322)

RÖSTA PÅ RECEPTET (322)

(322)

Vad tycker du?

30min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gratinerad fänkål i ugn med parmesan och citron - Finocchio al forno.

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
4 små
fänkål eller 2 stora
1 liter
vatten
1/2
citron saft av
1 tsk
salt
salt
peppar

Gör så här

4 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (322)

(322)
Tack!

Märta

Smakade super.
Fänkålen fick en väldigt god smak när man kokade den i citronsaften.
Hade ingen Parmigiano hemma, men det fungerade med vanlig hederlig prästost också.

Janine Söderhjelm

Alltid, i alla fall de jag testat, spännande, annorlunda och goda recept..Att det inte är 10 är för att det inte är det första jag tänker på när jag ”pratar mat” med nån..

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco