Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Ta bort skalet från salsiccian och forma den till små köttbullar.

Stek löken gul i olivoljan.

Tillsätter tomater, socker, salt och svartpeppar och låt puttra under lock 20 minuter.

Lägg i salsiccia-bullarna och låt puttra i ytterligare 10 minuter.

Koka pastan nästan klar (den ska koka klar i ugnen).

Lägg tillbaka pastan i pastakastrullen, häll på tre fjärdedelar av såsen och försök att få med alla köttbullarna.

Lägg i hälften av den rivna parmesanosten.

Rör om försiktigt.

Sätt ugnen på 175 grader.

Bred ut hälften av pastan och köttbullarna i en stor ugnsfast form.

Klicka ut ricotta ovanpå och lägg på den tärnade mozzarellan.

Lägg resten av pastan och köttbullarna ovanpå och häll över såsen som är kvar.

Strö över resten av den rivna parmesanosten.

Täck formen med aluminiumfolie och sätt i alltihopa i ugnen.

Baka i 30 minuter, tag bort folien och baka 10 minuter till.

Låt gärna formen stå 10-15 minuter i rumstemperatur innan du serverar.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.