Recept från Zeta. Moussaka_li

Moussaka

En moussaka med potatis blir mildare i smaken. Prova också gärna att göra en med enbart potatis.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Börja med köttfärssåsen.

Fräs lök och vitlök i olivolja i en gryta tillsammans med tomatpuré.

Tillsätt färsen och stek ca 3 minuter.

Häll i krossad tomat.

Krydda med oregano, salt och svartpeppar och låt småkoka ca 20 minuter under lock.

Skiva auberginen och blanda med ½ tsk salt i en bunke.

Låt stå ca 10 minuter, häll av vätskan som bildats i bunken.

Gör under tiden bechamelsåsen.

Vispa ihop olivolja och mjöl i en stor kastrull.

Bryn ca 1 minut och tillsätt sedan mjölken.

Låt småkoka till en tjock sås och drag av från värmen.

Rör ned riven parmesanost i såsen.

Sätt ugnen på 225 grader.

Varva aubergine, potatis, köttfärssås och smulad fetaost i en ugnsform (ca 30×30 cm).

Toppa med bechamelsåsen.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter tills potatisen är mjuk.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips I denna variant på moussaka används potatis. Vill man göra en mer klassisk moussaka; byt ut potatis mot ytterligare en eller två aubergine.

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

Halloumi

Vill du veta mer om Zetas halloumi

Läs mer

Vinn resa till Italien!

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.