Moussaka
Vad tycker du?
Moussaka med potatis blir mildare i smaken. Prova också gärna att göra en med enbart potatis.
Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.
Ingredienser
Gör så här
Tips!
I denna variant på moussaka används potatis. Vill man göra en mer klassisk moussaka; byt ut potatis mot ytterligare en eller två aubergine.
9 kommentarer
RÖSTA PÅ RECEPTET (495)
(495)Klara
Vi har haft den inne över 1 timme för att potatisen ska bli klar.
Emma Olsson
Hejsan Klara,
Vi har ändrat tiden i receptet nu. Tillagningstiden kan variera beroende på potatissort och hur tjocka potatisskivorna är.
Hälsningar, vännerna på Zeta
Sven nilsson
förstekte potatisen 10 min, man kan göra det enkelt för sig och köpa färdig sås och lammfärs är godast ,,,,,
Katarina
Supergott blev det. Men jag slängde i en del kanel oxå👍
Eva Westerberg
Det har du alldeles rätt i👍det måste det vara. Jag skall också ”slänga” i kanel 😁 Jag gör en moussaka på en köttfärssås som inte blev så bra.
Sven nilsson
prova med muskotnöt =)
Thomas
Mycket gott och enkelt att göra.
Tack för tipset att göra Bechamel såsen baserat på olja vilket gör det lättare än att använda smör
Margareta Axelsson
2,5 msk vetemjöl ger ingen tjock behandlas.
30 min i ugnen är alldeles för kort tid, trots tunt skivad potatis. Minst dubbla tiden krävs.
Emma Olsson
Hej Margareta,
Är det så att du upplever att bechamelsåsen är för tunn kan du addera lite extra vetemjöl. Vi har också ändrat i receptet att Moussakan behöver vara i ugn i minst 45 minuter. Tack så mycket för feedback 🙂
Hälsningar
Emma från Zeta