Moussaka

RÖSTA PÅ RECEPTET (495)

(495)

RÖSTA PÅ RECEPTET (495)

(495)

Vad tycker du?

1tim 20min
Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Moussaka med potatis blir mildare i smaken. Prova också gärna att göra en med enbart potatis.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
finhackad gul lök finhackad
2
finhackade vitlöksklyftor
400g
nöt- eller lammfärs
1 frp
Zeta Finkrossade tomater
1
aubergine skivad
6
skalade och skivade potatisar
1 frp
Fetaost (150g)
salt och svartpeppar
Bechamelsås
2 1/2 msk
vetemjöl
salt
svartpeppar
5 dl
mjölk (3%)

Gör så här

Tips!

I denna variant på moussaka används potatis. Vill man göra en mer klassisk moussaka; byt ut potatis mot ytterligare en eller två aubergine.

9 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (495)

(495)
Tack!

Sven nilsson

förstekte potatisen 10 min, man kan göra det enkelt för sig och köpa färdig sås och lammfärs är godast ,,,,,

Thomas

Mycket gott och enkelt att göra.
Tack för tipset att göra Bechamel såsen baserat på olja vilket gör det lättare än att använda smör

Margareta Axelsson

2,5 msk vetemjöl ger ingen tjock behandlas.
30 min i ugnen är alldeles för kort tid, trots tunt skivad potatis. Minst dubbla tiden krävs.

Emma Olsson

Hej Margareta,
Är det så att du upplever att bechamelsåsen är för tunn kan du addera lite extra vetemjöl. Vi har också ändrat i receptet att Moussakan behöver vara i ugn i minst 45 minuter. Tack så mycket för feedback 🙂
Hälsningar
Emma från Zeta

Italiensk söndagsmiddag

Ossobuco
Ossobuco
Ossobuco är klassiskt italienskt långkok på kalvlägg. Enligt tradition serveras rätten med med...
Ossobuco är klassiskt italienskt långkok på kalvlägg....
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor
En lyxigare saffransrisotto med skaldjur och gremolata. Med pilgrimsmusslor och blåmusslor blir det...
En lyxigare saffransrisotto med skaldjur och gremolata....
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti puttanesca är en klassisk italiensk pastarätt med smakrika tomater, kapris, chili och...
Spaghetti puttanesca är en klassisk italiensk pastarätt...
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med krämig buffelmozzarella och tomatsås. Servera med olika tillbehör som salami, pesto...
Pizza med krämig buffelmozzarella och tomatsås. Servera...
Porchetta
Porchetta
Porchetta är fläskkarré fylld med väldoftande örter som vitlök, rosmarin och fänkål.
Porchetta är fläskkarré fylld med väldoftande örter...
Lasagne
Lasagne
Lasagne som smakar lika gott som i Italien. I en Lasagne al forno...
Lasagne som smakar lika gott som i...

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.