Recept från Zeta. Moussaka_li

Moussaka

En moussaka med potatis blir mildare i smaken. Prova också gärna att göra en med enbart potatis.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Börja med köttfärssåsen.

Fräs lök och vitlök i olivolja i en gryta tillsammans med tomatpuré.

Tillsätt färsen och stek ca 3 minuter.

Häll i krossad tomat.

Krydda med oregano, salt och svartpeppar och låt småkoka ca 20 minuter under lock.

Skiva auberginen och blanda med ½ tsk salt i en bunke.

Låt stå ca 10 minuter, häll av vätskan som bildats i bunken.

Gör under tiden bechamelsåsen.

Vispa ihop olivolja och mjöl i en stor kastrull.

Bryn ca 1 minut och tillsätt sedan mjölken.

Låt småkoka till en tjock sås och drag av från värmen.

Rör ned riven parmesanost i såsen.

Sätt ugnen på 225 grader.

Varva aubergine, potatis, köttfärssås och smulad fetaost i en ugnsform (ca 30×30 cm).

Toppa med bechamelsåsen.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter tills potatisen är mjuk.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips I denna variant på moussaka används potatis. Vill man göra en mer klassisk moussaka; byt ut potatis mot ytterligare en eller två aubergine.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.