Moussaka

RÖSTA PÅ RECEPTET (440)

(440)
1tim

En moussaka med potatis blir mildare i smaken. Prova också gärna att göra en med enbart potatis.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
gul lök finhackad
2
vitlöksklyftor finhackade
2 msk
Ardita Tomatpuré tub
400g
nötfärs, alt lammfärs
1
aubergine skivad
6
potatisar skalade och skivade
1 fpk
Fetaost (150g)
salt
svartpeppar
Bechamelsås
2 1/2 msk
vetemjöl
salt
svartpeppar
5 dl
mjölk (3%)

Gör så här

Tips!

I denna variant på moussaka används potatis. Vill man göra en mer klassisk moussaka; byt ut potatis mot ytterligare en eller två aubergine.

Kommentera

Sven nilsson

förstekte potatisen 10 min, man kan göra det enkelt för sig och köpa färdig sås och lammfärs är godast ,,,,,

Thomas

Mycket gott och enkelt att göra.
Tack för tipset att göra Bechamel såsen baserat på olja vilket gör det lättare än att använda smör

Margareta Axelsson

2,5 msk vetemjöl ger ingen tjock behandlas.
30 min i ugnen är alldeles för kort tid, trots tunt skivad potatis. Minst dubbla tiden krävs.

Emma Olsson

Hej Margareta,
Är det så att du upplever att bechamelsåsen är för tunn kan du addera lite extra vetemjöl. Vi har också ändrat i receptet att Moussakan behöver vara i ugn i minst 45 minuter. Tack så mycket för feedback 🙂
Hälsningar
Emma från Zeta

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.