Moussaka

RÖSTA PÅ RECEPTET (476)

(476)

RÖSTA PÅ RECEPTET (476)

(476)

Vad tycker du?

1tim
Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

En moussaka med potatis blir mildare i smaken. Prova också gärna att göra en med enbart potatis.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
gul lök finhackad
2
vitlöksklyftor finhackade
2 msk
Ardita Tomatpuré tub
400g
nötfärs, alt lammfärs
1
aubergine skivad
6
potatisar skalade och skivade
1 frp
Fetaost (150g)
salt
svartpeppar
Bechamelsås
2 1/2 msk
vetemjöl
salt
svartpeppar
5 dl
mjölk (3%)

Gör så här

Tips!

I denna variant på moussaka används potatis. Vill man göra en mer klassisk moussaka; byt ut potatis mot ytterligare en eller två aubergine.

Kommentera

Sven nilsson

förstekte potatisen 10 min, man kan göra det enkelt för sig och köpa färdig sås och lammfärs är godast ,,,,,

Thomas

Mycket gott och enkelt att göra.
Tack för tipset att göra Bechamel såsen baserat på olja vilket gör det lättare än att använda smör

Margareta Axelsson

2,5 msk vetemjöl ger ingen tjock behandlas.
30 min i ugnen är alldeles för kort tid, trots tunt skivad potatis. Minst dubbla tiden krävs.

Emma Olsson

Hej Margareta,
Är det så att du upplever att bechamelsåsen är för tunn kan du addera lite extra vetemjöl. Vi har också ändrat i receptet att Moussakan behöver vara i ugn i minst 45 minuter. Tack så mycket för feedback 🙂
Hälsningar
Emma från Zeta

Bli inspirerad av Zeta

En 50-årig smakresa

50 år av goda smakupplevelser

Besök Zetas jubileumssajt
osso buco

Ossobuco

Ossobuco är klassiskt italienskt långkok på kalvlägg. Enligt tradition serveras rätten med med risotto milanese och gremolata.

Recept Ossobuco Recept Risotto Milanese

Hej då konservburken!

Från och med vecka 15 kommer alla våra bönor i tetra, en förpackning som bidrar med 52 procent lägre CO2-avtryck än en konservburk. Smaken är dock densamma och lika god som alltid.

Läs mer

Följ oss på våra sociala kanaler

Insalata di pasta fredda

Burrata

Burrata är en delikatess från Apulien i södra Italien. Ljuvligt god mozzarella med krämig, gräddig fyllning.

Recept Insalata di pasta fredda

Animal welfare

Zeta animal-welfare märkning betyder att varan kommer från en gård med djurvälfärdsprogram. Det innebär att kraven är tuffare än EUs lagstiftning.

Läs mer om animal welfare

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.