Moussaka

RÖSTA PÅ RECEPTET (503)

(503)

RÖSTA PÅ RECEPTET (503)

(503)

Vad tycker du?

1tim 20min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Moussaka med potatis blir mildare i smaken. Prova också gärna att göra en med enbart potatis.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
finhackad gul lök finhackad
2
finhackade vitlöksklyftor
400g
nöt- eller lammfärs
1 frp
Zeta Finkrossade tomater
1
aubergine skivad
6
skalade och skivade potatisar
1 frp
Fetaost (150g)
salt och svartpeppar
Bechamelsås
2 1/2 msk
vetemjöl
salt
svartpeppar
5 dl
mjölk (3%)

Gör så här

Tips!

I denna variant på moussaka används potatis. Vill man göra en mer klassisk moussaka; byt ut potatis mot ytterligare en eller två aubergine.

7 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (503)

(503)
Tack!

Sven nilsson

förstekte potatisen 10 min, man kan göra det enkelt för sig och köpa färdig sås och lammfärs är godast ,,,,,

Thomas

Mycket gott och enkelt att göra.
Tack för tipset att göra Bechamelsåsen baserat på olja vilket gör det lättare än att använda smör