Moussaka

RÖSTA PÅ RECEPTET (405)

(405)
1tim

En moussaka med potatis blir mildare i smaken. Prova också gärna att göra en med enbart potatis.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
gul lök finhackad
2
vitlöksklyftor finhackade
2 msk
Ardita Tomatpuré tub
400g
nötfärs, alt lammfärs
1
aubergine skivad
6
potatisar skalade och skivade
1 fpk
Fetaost (150g)
salt
svartpeppar
Bechamelsås
2 1/2 msk
vetemjöl
salt
svartpeppar
5 dl
mjölk (3%)

Gör så här

Tips!

I denna variant på moussaka används potatis. Vill man göra en mer klassisk moussaka; byt ut potatis mot ytterligare en eller två aubergine.

Kommentera

Margareta Axelsson

2,5 msk vetemjöl ger ingen tjock behandlas.
30 min i ugnen är alldeles för kort tid, trots tunt skivad potatis. Minst dubbla tiden krävs.

Emma Olsson

Hej Margareta,
Är det så att du upplever att bechamelsåsen är för tunn kan du addera lite extra vetemjöl. Vi har också ändrat i receptet att Moussakan behöver vara i ugn i minst 45 minuter. Tack så mycket för feedback 🙂
Hälsningar
Emma från Zeta

Bli inspirerad av Zeta

Årets Novello är här!

Olivolja från årets första dagars skörd.

Lär mer

Nyhet!

Ekologiska bönor utan lag - Färdiga att äta

Nya produkter

Italienska pastarätter

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.